Ny podkast om forskning og innovasjon

Vestre Viken har lansert en ny podkast om forskning og innovasjon kalt «Nytt og nyttig». Målet er å løfte frem og spre informasjon om de mange spennende prosjektene som foregår i helseforetaket, samt å skape engasjement rundt forskning og innovasjon.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 31.05.2023
Sist oppdatert 11.01.2024
Programledere Ingrid Dønåsen, Peter Selmer Rønningen og Anne Bergland.
Programledere for den nye podkasten er Ingrid Dønåsen (tv), Peter Selmer Rønningen og Anne Bergland.

Programledere for den nye podkasten er Peter Selmer Rønningen, lege og forsker ved Bærum sykehus, Ingrid Dønåsen, forskningsrådgiver, og Anne Bergland, spesialrådgiver i innovasjon, begge fra Avdeling for forskning og innovasjon.

​I «Nytt og nyttig» vil programlederne snakke med ansatte i Vestre Viken som gjennom forskning og innovasjon har bidratt til nyttig kunnskap om helse samt nyskapende utvikling av helsetjenester. Gjestene vil dele sine erfaringer fra ulike prosjekter som kan engasjere og inspirere alle som er nysgjerrige på forskning og innovasjon.
 

Stort og utfordrende innovasjonsprosjekt

I første episode er Lise Mette Lindland gjest. Hun jobber som avdelingssjef på Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) og har vært prosjektleder for innovasjonspartnerskapet Videosamtale med AMK. Hun gir oss et innblikk i hvordan det har vært å lede et stort og viktig prosjekt, og hvordan det har vært å samarbeide tett med næringslivet for å utvikle en nyttig videoløsning for både AMK-operatøren og innringer.
 
Avdelingssjef i Avdeling for forskning og innovasjon, Kristine Sahlberg er glad for at spent og gleder seg til fortsettelsen:
 
– Vi har hatt lyst til å gjøre dette lenge og jeg er veldig fornøyd med at podkasten nå lanseres. Det er viktig å formidle det viktige arbeidet som gjøres innen forskning og innovasjon i Vestre Viken, sier hun.
 
Hør podkasten her:
​​
 
​​«Nytt og nyttig» vil slippe en ny episode ca. hver tredje uke. Du vil finne dem her på vestreviken.no, og på de største podkastplattformene.
 
I neste episode vil Peter Selmer Rønningen snakke med Marius Myrstad, forsker på Bærum sykehus, om Cobra-studien som blant annet resulterte i en av de mest leste artiklene i Tidsskrift for Den norske legeforening.
 

Tips

Vet du om et prosjekt det hadde vært gøy å høre om i podkasten?
Redaksjonen vil gjerne ha tips! Dersom du vet om et prosjekt eller tema innen forskning eller innovasjon som lytterne vil lære noe nytt og nyttig av å høre mer om, så send gjerne en e-post med forslag til: nyttognyttig@vestreviken.no