Avbestille eller endre time

Informasjon om hvor og når du skal møte finner du i innkallingsbrevet. Hvis du vil avlyse eller endre time, må du gjøre det senest 24 timer (kun hverdager) før avtalt tid for å unngå gebyr. Er timen din en mandag, må du avbestille eller endre timen senest fredagen før.

Vanligvis kan du avlyse eller endre avtalt time på to måter:

1. Skriftlig via Helsenorge.no
2. Ved å ringe avdelingen

Alternativ 1. Skriftlig via Helsenorge.no

Denne alternativet er mulig å bruke dersom du er tildelt time etter 22. oktober i 2021.

Helsenorge.no er den offentlige nettsiden for innbyggere i Norge. Innholdet leveres av forskjellige aktører i helsesektoren, og det er Norsk Helsenett som har ansvar for drift og utvikling av nettsiden.

Når du logger deg inn, må du samtykke til bruk av plattformen. Er du allerede registrert bruker, så vil aktuelle brev ligge her. Det er et digitalt innkallingsbrev som gir mulighet for endringer av avtaler på Helsenorge.no

Hvis man svarer i dialogmeldingen at timen ikke passer, vil man få en bekreftelse på at man ønsker å endre timen. Dette skjer i løpet av to virkedager. Når du er tildelt en ny time, vil du få et nytt digitalt innkallingsbrev.

Hvis du har time ved en av våre poliklinikker eller skal til dagbehandling, kan du bruke Helsenorge.no

Fremgangsmåte for å bruke helsenorge.no:

 1. Gå til helsenorge.no
 2. Logg inn med en av de godkjente innloggingsmetodene
 3. Gå til innboksen din på helsenorge.no og finn korrekt innkallingsbrev. Der vil du få tilgang til en svarknapp.
  svarknapp til helsenorge
 4. Du vil få en bekreftelse på at du ønsker å endre time. Du vil få respons på ønsket om endring i løpet av to virkedager. Når det er funnet et nytt tidspunkt, vil du få et nytt digitalt innkallingsbrev.

Alternativ 2. Ring avdelingen du skal til

 • Skal du til en av våre behandlingssteder eller til bildediagnostikk (slik som røntgen, MR eller CT)​ og vil endre tidspunkt eller avlyse timen, må du ringe avdelingen du skal til.
 • Telefonnummer finner du i innkallingsbrevet ditt, eller på avdelingssiden til avdelingen du skal møte hos.
 • Du kan eventuelt ringe sentralbordet på telefon 03525 og be om å bli satt over til avdelingen.
 • NB! Noen ønsker å sende e-post eller gi skriftlig tilbakemelding via sosiale medier, men det er ikke lovlig for oss å motta pasientinfo på denne måten fordi de ikke regnes som sikre system for slik info. Derfor må du ringe.
      

MERK!

 • Du kan ikke avbestille eller endre time ved å sende oss e-post eller melding på sosiale medier, da vi ikke har lov til å motta slik info på denne måten.

 • Avbestiller du timen for sent, må du betale gebyr.

 • Det kan ta tid før du får en ny timeavtale.
  Dette er fordi mange avdelinger har ventelister.

Sist oppdatert 10.01.2024