Logo

Lederpraten i Vestre Viken

Velkommen til podkasten "Lederpraten i Vestre Viken", der vi snakker med våre ledere om ledelse. I serien vil du bli bedre kjent med ledere på ulike nivåer i Vestre Viken

Her kan du høre Lederpraten i Vestre Viken

Du finner alle episodene her: Lederpraten i Vestre Viken (Acast.com)

Lederpraten i Vestre Viken er også tilgjengelig på de største podkastplattformene: Spotify, Apple Podcasts og Google Podcasts.

Episode 11 – Margrethe Solbraa Bay

Et par kvinner smiler
Programleder Ellen Svarstad Birkheim og gjest Margrethe Solbraa Bay.

Hvordan tar vi ansvar for hverandre som kollegaer, ser og anerkjenner hverandre og involverer oss i hverandres arbeid? For å lykkes med dette må vi jobbe med det gode medarbeiderskapet som bor i hver av oss. Leder for Barne- og ungdomsseksjonen på Drammen sykehus, Margrethe Solbraa Bay, har et helt bevisst forhold til hvorfor det gode medarbeiderskapet er så viktig, og hvordan det bidrar til å gjøre henne god i lederrollen.

Programleder er Ellen Svarstad Birkheim.

Hør episoden her

 

Episode 10 – Maria Josefsen Gundersen og Tom Frost

En mann og en kvinne som poserer for et bilde
Tom Frost og Maria Josefsen Gundersen.

Maria Josefsen Gundersen og Tom Frost er begge valgt inn i lederrollen som foretakstillitsvalgte. De er ledere for flere tusen medlemmer i Vestre Viken i henholdsvis Fagforbundet og Norsk Sykepleierforbund (NSF). I denne episoden av «Lederpraten i Vestre Viken» snakker de om sine perspektiver på ledelse og hva som motiverer dem i vervet og lederrollen.

Programleder er Ellen Lysholm.

Hør episoden her

 

Episode 9 – Merete Svendsrud

Et par kvinner smiler
Merete Svendsrud og programleder Ellen Svarstad Birkheim.

Merete Svendsrud leder Kirurgisk og ortopedisk sengetun ved Kirurgiske avdelinger på Ringerike sykehus. Hun benytter Utviklingsplan 2035 og bærekraftsplanen som sine verktøy til å drifte enheten og til å lede sine medarbeidere. Det har gitt gode resultater.

Programleder er Ellen Svarstad Birkheim.

Hør episoden her

 

Episode 8 – Heidi Ugreninov og Cecilie Thorvaldsen

Middels bilde av kvinner som smiler
Cecilie Thorvaldsen og Heidi Ugreninov.

Heidi Ugreninov er avdelingssjef på Avdeling for anestesi, intensiv og operasjon (AIO) på Bærum sykehus. Cecilie Thorvaldsen er rådgiver i samme avdeling. Heidi tok over ledelsen i en tid da avdelingen var preget av utfordringer knyttet til rekruttering, ansatte som opplevde plunder og heft i arbeidsprosesser, og flere komplekse forbedringstiltak som var vanskelige å ta tak i. Gjennom systematisk og målrettet arbeid har avdelingen jobbet med ulike forbedringsarbeid knyttet til operasjonsforløp. Det å få til et godt samspill mellom profesjonskunnskap og forbedringskunnskap har vært essensielt for resultatene. I denne episoden deler Heidi og Cecilie av sine erfaringer med arbeidet, og da særlig med fokus på ledelsesperspektivet.

Programleder er Ellen Lysholm.

Hør episoden her

 

Episode 7 – Elisabeth Figenschou

En mann og kvinne med hodetelefoner
Elisabeth Figenschou og programleder Ellen Svarstad Birkheim i studio.

​Elisabeth Figenschou leder Nyfødt intensivseksjonen på Drammen sykehus, og tok over ledelsen i en tid da seksjonen manglet kontinuitet i ledelsen, bemanning og kompetanse. Gjennom strukturert og målrettet arbeid har seksjonen rekruttert nye medarbeidere og satt opplæring og kompetanseutvikling i system. Det har gitt resultater!

I denne episoden av podkasten Lederpraten deler hun av sine erfaringer med å lede i en tid med store endringer. Programleder er Ellen Svarstad Birkheim.

Hør episoden her

Episode 6 – Ida Holmefjord og Liv Marit Røisland

En gruppe kvinner som smiler
Ida Holmefjord, programleder Ellen Svarstad Birkheim og Liv Marit Røisland.

Lederhverdagen er hektisk og gir sjelden anledning til å stoppe opp og reflektere over det som skjer og hvorfor. På Bærum sykehus er det igangsatt en refleksjonsgruppe hvor lederne får mulighet til å tenke høyt sammen med lederkollegaer om dilemmaer, utfordringer og gode grep i arbeidshverdagen. I denne utgaven av Lederpraten snakker vi med avdelingssykepleierne Liv Marit Røisland og Ida Holmefjord om deres erfaringer med refleksjonsgruppe. Programleder er Ellen Svarstad Birkheim.

Hør episoden her

 

Episode 5 – Janne Hole

Et par kvinner smiler
Ellen Lysholm og Janne Hole.

Janne Hole, seksjonsleder for Mikrobiologi ved Avdeling for laboratoriemedisin på Drammen sykehus, er opptatt av å ta vare på medarbeiderne sine. I denne episoden forklarer hun hvorfor godt arbeidsmiljø er viktig for pasientsikkerhet, kvalitet og driftsøkonomi – og hvorfor godt medarbeiderskap og fokus på endringsledelse var helt avgjørende for seksjonen da pandemien traff Norge. Programleder er Ellen Lysholm.

Hør episoden her

 

Episode 4 - Jørn Einar Rasmussen

Jørn Einar Rasmussen og Therese Andersen

Jørn Einar Rasmussen og programleder Therese Andersen.

​​​​I tillegg til jobben som seksjonsoverlege ved akuttmottaket er Jørn Einar Rasmussen sjefslege i Hæren. I samtale med programleder Therese Andersen deler han sine tanker om ulike tilnærminger til ledelse, og viktigheten av å bygge team.
 
– Ledere må fokusere på å bygge opp gode etterfølgere, da blir vi mindre sårbare for endringer, sier Rasmussen.

Hør episoden her

 

Hilde Rundhaugen og programleder Ellen Lysholm

Hilde Rundhaugen og programleder Ellen Lysholm

Hilde Rundhaugen er avdelingssykepleier i Akuttavdelingen på Ringerike sykehus. Hun forteller om hvordan man bygger et robust lederskap, og om betydningen av å jobbe systematisk med arbeidsmiljøet. Programleder er Ellen Lysholm.​

Hør episoden her

​​​

Torhild Wibe og programleder Therese Andersen Torhild Wibe og programleder Therese Andersen.​​

Torhild Wibe er avdelingssykepleier på Medisin 3 på Drammen sykehus. I denne episoden deler hun historier fra sin lange lederkarriere, og forklarer hvorfor strategisk kompetanseutvikling er viktig for å rekruttere – og beholde – gode medarbeidere.​

Programleder er Therese Andersen.

Hør episoden her

​​

Ellen Svarstad Birkheim og Jonas Kuvene

Programleder Ellen Svarstad Birkheim og Jonas Kuvene

​Jonas Kuvene tok over som leder for en seksjon med høyt sykefravær. Etter kort tid var fraværet redusert betydelig. Hvordan fikk han det til? I den første Lederpraten i Vestre Viken møter vi Jonas Kuvene, seksjonsleder ved Avdeling for rus og avhengighet (ARA) på Konnerud i Drammen, en avdeling i Klinikk for psykisk helse og rus. 

Programleder er Ellen Svarstad Birkheim.​

Hør episoden her

​​
Sist oppdatert 10.05.2024