- Vestre Viken er helt i front

Stortingspresident Masud Gharahkhani besøkte standen til Vestre Viken under Kongsberg Agenda – og lot seg imponere over det han fikk se og høre. - Det er helt tydelig at dere er helt i front på flere områder.

Publisert 20.06.2024
Sist oppdatert 27.06.2024
En mann som snakker til et kamera
Stortingspresident Masud Gharahkhani fikk god hjelp av sin tidligere kollega Silje Renate Laland under konkurransen "Man vs Machine".

Vestre Viken HF er godt representert under teknologifestivalen Kongsberg Agenda, som arrangeres fra 19. til 22. juni.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) la turen innom Vestre Viken-teltet og fikk børstet støv av sine gamle radiograf-kunnskaper da han deltok i den uformelle konkurransen "Man vs Machine" for å se om han kunne tolke røntgenbilder bedre enn KI-maskinen. 

Han fikk god hjelp av tidligere kollega Silje Renate Laland, som er seksjonsleder bilde på Kongsberg sykehus/KMD. 

Noen forretningsfolk snakker
Line Tveiten og Bjørn Anton Graff i KI-teamet i Klinikk for medisinsk diagnostikk i Vestre Viken informerte stortingspresidenten om KI-satsingen.

- Formidabel utvikling

Masud Gharahkhani er utdannet radiograf og jobbet i sin tid på Kongsberg sykehus, men sluttet i 2006 for å gå over til en stilling i LO. Han innrømmet at utviklingen i faget har gått i et formidabelt tempo.

- Jeg sluttet på Kongsberg sykehus i 2006 og var innom en tur på besøk i 2017 i forbindelse med valgkampen. Allerede på de årene så jeg at det hadde skjedd enormt på fagfeltet. Tempoet i den teknologiske utviklingen har jo bare skutt fart etter det, forteller stortingspresidenten – og radiograf – Masud Gharahkhani.

En mann og en kvinne som snakker
Hanna H. Kaald i ambulansetjenesten i Vestre Viken ga stortingspresidenten innføring i VR-teknologien som brukes under innsatslederkurs.

På Kongsberg fikk han med selvsyn se hvor langt fremme i skoene Vestre Viken HF er med KI-teknologien - og var tydelig imponert over hva hans gamle arbeidsgiver har utrettet på området.

Stortingspresidenten gikk også en VR-demo av innsatslederkurs i Prehospitale tjenester - og gikk selv teste hvordan VR-teknologien er til god hjelp i utdanningsøyemed for ambulansepersonell. 

- Vestre Viken er helt i front

- Det er utrolig gøy å se hva Vestre Viken har fått til. Det er helt tydelig at dere er helt i front på flere områder. Med den teknologiutviklingen som skjer nå så gjelder det å følge med i timen. Det gjør virkelig Vestre Viken HF, sa stortingspresidenten under besøket.

Vi oppfordrer alle som er innom Kongsberg Agenda de neste dagene til å ta turen innom Vestre Viken-standen på festivalen.

 

En mann i dress og slips
Stortingspresidenten fikk selv prøve VR-teknologien under besøket.
En gruppe mennesker som poserer for et bilde
Gjengen fra ambulansetjenesten takker stortingspresidenten for besøket!