VIP fornyer seg

Et nytt skoleår er i gang og Skoleprogrammet VIP starter året i fornyet drakt med både nytt materiell og nytt fjes i kollegiet.

Skoleprogrammet VIP
Publisert 30.06.2016
Sist oppdatert 09.01.2024

VIP-programmet jobbet hele forrige skoleår med fornyelsen man nå ser resultatet av. Det har involvert både interne og eksterne fagpersoner. En arbeidsgruppe har jobbet med nytt materiell, og designbyrået TIBE i Drammen har stått for ny grafisk profil, som består av ny logo og nytt design på materiell, power-pointer og brevark. 

Livet og sånn

Først og fremst har fokuset vært et nytt elevhefte. Livet og sånn har blitt et informativt og komprimert hefte rettet mot Vg1-elever som skal gjennomføre VIP. Det nye heftet har flotte bilder tatt av fotograf Tine Poppe. Elever ved Rud og Rosenvilde videregående skole har stilt opp på disse. I tillegg til et intervju med unge mennesker som har slitt psykisk, har heftet også korte sitater fra ungdommer som uttrykker ulike følelser knyttet til kapitlene. Målet er at stoffet skal føles aktuelt og gjenkjennbart, uten å virke for tungt eller trist.

 -Det har vært viktig for oss med et positivt fokus. Størstedelen av heftet omhandler psykisk helse generelt, at livet går opp og ned og hva man kan gjøre for å ta vare på seg selv, sier Jorid Bakken Steigum, ansvarlig redaktør for heftet. 

Steigum har ført mye av teksten i pennen sammen med en arbeidsgruppe bestående av fagfolk. I tillegg har VIP også hatt en Rådgivningsgruppe​ av elever på besøk som har kommet med innspill.

Ny medarbeider

Mye har skjedd i VIP det siste året og pågangen øker. Programmet har derfor ansatt en ny medarbeider. Liv Tellsgård (43) er psykiatrisk sykepleier med erfaring fra undervisning og veiledning.

-Da jeg så utlysningen nølte jeg ikke et sekund. Jeg kan ikke tenke meg en mer interessant og meningsfull jobb, sier hun. 

Selv om Tellsgård er ny i VIP har hun lang fartstid på Blakstad sykehus. Hun har jobbet ved flere enheter på sykehuset, både på akuttpsykiatrisk seksjon og som leder ved seksjon Strandveien boliger. 

-Det kjennes godt å være tilbake. Her føler jeg meg hjemme, sier hun.

Arbeidet med fornying er ennå ikke ferdig. Siste innsats legges nå ned i det nye Ressur​sheftet for lærere og helsearbeidere. VIP håper å få dette ferdig i løpet av høsten.

Les mer om Skoleprogrammet VIP her.​