Mann og kvinne.

For foreldre og foresatte

Vi håper at du som forelder eller foresatt synes det er fint at ungdommen din skal være med i VIP Snakk om det eller VIP Makkerskap. Vi anbefaler deg å lese elevheftet som barnet ditt har fått. Du kan også titte litt rundt på sidene våre for å lære mer om psykisk helse generelt og tiltakene våre spesielt.

​Spør gjerne din ungdom om hvordan de jobber med psykisk helse på skolen og hva VIP Snakk om det og/eller VIP Makkerskap er. 

Temaene i VIP Snakk om det kan være et godt utgangspunkt for samtaler rundt middagsbordet. Vi ser også at flere og flere skoler gjennomfører tidlig samtale med elevene der foreldre også blir invitert. Vi tror på at en god dialog mellom skole og hjem er viktig når det dreier seg om å ivareta elevenes psykiske helse.

Vi i VIP Psykisk helse i skolen ønsker å bistå mer ovenfor foreldre. Kanskje du tenker at det kan være nyttig med et temamøte for foresatte om psykisk helse og ungdom på din skole? Ta kontakt med oss eller skolen. Vi stiller gjerne opp på et slikt møte.

Lokalt i Asker er VIP Psykisk helse i skolen med i arrangementkomiteen for den årlige Gutte/Jentekonferansen i Asker kommune. Dette er en gratis temakveld for deg som oppdrar gutter/jenter. Kanskje kan en egen konferanse om psykisk helse for kommunens foreldre være aktuelt også der du bor? Les mer om Guttekonferansen 2019, her.​​​​

Hvis du er bekymret for din eller andres ungdom og trenger råd, anbefaler vi deg å bruke ressursene som er på skolen som lærer, helsesykepleier og rådgiver. I tillegg finnes det en rekke hjelpetelefoner som gjerne bistår med råd i slike sammenhenger. 

Foreningen Voksne for barn har en egen bekymringstelefon der foreldre kan søke råd. Se link til aktuelle hjelpetelefoner nederst på siden. Ved akutt behov for hjelp kontaktes legevakt eller lokalt psykiatrisk akutteam.​

Skolene får tilgang til dette brevet som de kan sende ut til foresatte elektronisk eller pr. post i forbindelse med gjennomføringen av vårt største tiltak VIP Snakk om det. Du som foresatt kan også lese brevet her.

Brev til foresatte.pdf

Mental Helses hjelp​etelefon
​Telefon: 116 123​​

Kirkens SOS
Telefon: 22 40 ​00 40

Andre språk

 

Kombinasjonsflagg for engelsk språk.

 ​​

 

Sist oppdatert 10.01.2024