Faglige oppgaver

Her finner du oppgaver for VIP Snakk om det knyttet til fag og kompetansemål. Siden er under arbeid fram mot lanseringen av nytt veiledningshefte for lærere.

VIP Snakk om det​ kan gjerne gjennomføres som et faglig opplegg. Noen fag har tydeligere kompetansemål på temaer knyttet til psykisk helse enn andre. Uansett kan psykisk helse gjerne være veien til faglige mål i de fleste fag. Oppgavene nedenfor kan selvfølgelig også brukes uavhengig av fag, eller i et annet fag enn vi foreslår.

Med innføringen av det nye tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring har psykisk helse blitt et aktuelt tema i alle fag. Dette står spesifisert i overordnet del. Temaområdet er også nevnt i fagene spesielt, og flere av våre oppgaver vil derfor ha FoL-relevante kompetansemål. Fordi vår målgruppe primært er Vg1 er våre fag og kompetansemål hentet derfra.

Nedenfor følger noen forslag til oppgaver i de ulike fagene:​

Denne oppgaven er tiltenkt MMD og/eller Teaterensemble, men kan også fint brukes i Bevegelse og dansefag: Oppgave i drama: Tunge dager.pdf

 

I «Ressurshefte for lærere» finnes flere oppgaver til bruk i forbindelse med VIP Snakk om det.Her kan du se info om heftene til VIP Snakk om det for elever, lærere og helsearbeidere

 

Sist oppdatert 27.02.2023