Vaksineringen av ansatte starter denne uken

Onsdag 13. januar starter vaksineringen av ansatte i Vestre Viken helseforetak. I første omgang skal cirka 1.200 ansatte få koronavaksinen.

Publisert 12.01.2021
Sist oppdatert 13.01.2023
Flaske for covid-19-vaksine.

I denne første runden får Vestre Viken nok koronavaksiner til å kunne vaksinere minst 1.200 ansatte. Vaksineringen starter onsdag 13. januar og første runden gjennomføres i uke 2 og 3.

Det er vaksinen fra Pfizer/BioNTek (Comirnaty) som brukes nå - og hver person som vaksineres får to doser med vaksine med et par ukers mellomrom.

Det etableres vaksinestasjoner på Drammen sykehus, Kongsberg sykehus, Bærum sykehus og Ringerike sykehus.

Prioritet

Formålet med vaksineringen er å sikre kapasitet i spesialisthelsetjenesten.

Sykehusene skal kunne opprettholde kritiske funksjoner og motta både covid-19-pasienter og alle andre pasienter som har behov for sykehustjenester. I denne omgang vil derfor de prioriterte gruppene være fra tjenester med personell som er vanskelig å erstatte hvis de havner i isolasjon eller karantene.

Prioritet vil gis til helsepersonell innen intensiv- og akuttfunksjoner og regionale funksjoner, samt enkelte analysefunksjoner og andre kritiske funksjoner ut fra lokale vurderinger.

- Vi er glade for at FHI har endret sin prioritering og at vi kan starte vaksinering av vårt helsepersonell. I denne første omgang får vi vaksiner til rundt 12 prosent av alle ansatte i Vestre Viken og derfor må vi prioritere strengt. Vi regner med at spesialisthelsetjenesten får flere tildelinger av vaksine om ikke alt for lenge, sier fagdirektør Ulrich Spreng i Vestre Viken helseforetak.

 Lenker til info fra Folkehelseinstituttet:

Koronavaksine til helsepersonell

Utvikling og godkjenning av koronavaksiner