Trygg kuvøsetransport i hele Vestre Viken
Paramedics på 626-bilen har fått opplæring på nyfødtintensiv ved Drammen sykehus. I et nytt tverrfaglig samarbeidsprosjekt.
– Vi har hatt en vellykket opplæring av ambulansemedarbeidere som skal jobbe med transport av syke nyfødte, sier Elisabeth Figenschou, avdelingsleder nyfødtintensiv.
– Dette er et samarbeid som viser at vi har mye å lære av hverandre, selv om vi jobber med ulike fagområder. Mange av utfordringene vi står i, i en arbeidshverdag, har likheter og det har vært spennende å utveksle erfaringer og kunnskap.
Figenschou viser videre til at en iboende respekt for hverandre gir grunnlag og rom for læring.
– En gjensidig ydmykhet for hverandres kompetanse og fagområder har vært gjennomgående, både fra oss på nyfødtintensiv (NI) og de som hospiterer fra legebil 626, forteller hun.
Transport av syke nyfødte
Legebil 626 og intensivambulansen bemannes av anestesilege og en paramedic - og har hovedansvaret for kuvøsetransport i Vestre Viken.
– Vi er stolte over at vi har ansvaret for transporten av syke nyfødte på tvers av Vestre Viken. Med et mer effektivt og trygt transportsystem fra Drammen sykehus, Bærum sykehus, Kongsberg sykehus og Ringerike sykehus.
– Det er ikke så mange transporter av syke nyfødte gjennom året – og det er viktig at vi sikrer riktig kompetanse. Derfor er vi glade for å øke kunnskapen innen fagområdet med dette samarbeidsprosjektet og opplæring hos nyfødtintensiv, sier Thomas Fragell, fagutvikler 626.
Årshjul for opplæring og kompetanse
I januar hospiterte paramedics på nyfødtintensivavdelingen som en del av årshjulet for opplæring.
– Våre medarbeidere får et årshjul der alle skal ha x antall hospiteringstimer inne på både NI og anestesiavdelingen. Målet er videre at sykepleiere skal ut i praksis hos oss også, slik at vi kan utveksle utveksle erfaringer og kunnskap begge veier, forteller Thomas.
Sammen med fagrådgiver ambulanse, Birgitte Larsen, har han jobbet frem årshjulet for opplæring og kompetanse. Videre samarbeid om praksis og hospitering har vært med Elisabeth Figenschou, avdelingsleder på nyfødtintensiv, Drammen sykehus.
Hun viser til en god og imøtekommende dialog i utarbeidelsen av det tverrfaglige samarbeidet.
– Vi har vært entusiastiske og interessert i å finne faglig robuste og gode løsninger. Seksjonsoverlege, Tobias Maria Reiering, og fagutvikler, Grete Magerøy, har bidratt med undervisning og fagkunnskap.
– Alle fagutviklere, utvidet lederteam og A-vaktssykepleiere har bidratt med gode læringssituasjoner og sikret et best mulig utbytte av hospiteringen, sier Figenschou.