Styrker internasjonalt forskningssamarbeid

Forrige uke hadde Forskningsavdelingen på Bærum sykehus besøk av Michiel Rienstra fra University Medical Center Groningen i Nederland.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 18.03.2024
En gruppe mennesker som poserer for et bilde
STORFINT BESØK. Fra venstre Arnljot Tveit, Sophia Onarheim, Marte Meyer Walle-Hansen, Håkon Ihle-Hansen, Hege Ihle-Hansen, Michiel Rienstra, Turid Apelland, Magnar Gangås Solberg, Maja Hjorth-Johansen, Marius Myrstad, Elizabeth L. Andersen, Steve Enger, Peter Selmer Rønningen og Vigdis Bache Semb. Foto: Kristine Seland Folkenborg

Rienstra er professor i klinisk kardiologi og en av de ledende forskerne innen behandling av atrieflimmer i verden. De siste 20 årene har han og hans forskergruppe i Groningen bidratt med studier som i stor grad har påvirket hvordan vi i dag behandler denne hjerterytmeforstyrrelsen.

Hensikten med Rienstras besøk var å bli bedre kjent med forskerne på Bærum sykehus og å legge til rett for samarbeid om konkrete forskningsprosjekter og om forskerutveksling mellom Bærum og Groningen.

Blant Bærums-prosjektene som ble presentert og diskutert i løpet av oppholdet var ACE-1950-studien, RATAF-II, NEXAF, PRE-ELECTRIC og SAS-AF.

Forskningsavdelingen ved Bærum sykehus har internasjonalt samarbeid med forskningsmiljøer i flere ulike land, både gjennom enkeltprosjekter og gjennom forskningsnettverket Norwegian Atrial Fibrillation Research Network (afib.no) som er ledet fra avdelingen.

Besøket av Michiel Rienstra og samarbeid med Groningen styrker det viktige internasjonale samarbeidet ytterligere.