Helse- og omsorgsministeren hadde sitt første offisielle sykehusbesøk ved Drammen sykehus

Fredag 26. april besøkte den ferske helseministeren, Jan Christian Vestre, Drammen sykehus for å blant annet se KI i praksis og høre om arbeidstidsordningen.

Publisert 26.04.2024
Sist oppdatert 29.04.2024
En person som snakker med en gruppe mennesker

I den nasjonale helse- og samhandlingsplanen som ble lagt frem tidligere i år ble Vestre Viken løftet frem for arbeidet med KI (kunstig intelligens) og alternative arbeidstidsordninger. Den nytiltrådte helseministeren valgte å besøke Drammen sykehus for å se KI i praksis, og snakke mer om arbeidstidsordningen, som sitt aller første offisielle sykehusbesøk som helseminister. 

Slo av en prat med flere ansatte

Vestre fikk først omvisning på medisinsk avdeling, deretter intensivavdelingen, og til slutt føde og barsel. Her ble det pratet fast og løst rundt avdelingene, og Vestre slo av en prat med omtrent alle han traff på. Han var veldig nysgjerrig på sykehuset vårt, og fikk gode svar på spørsmålene sine. 

Noen forretningsfolk snakker
Portørene våre gjør den viktige jobben med å transportere pasienter og utstyr for å sikre god flyt på sykehuset. Her diskuteres det hvordan jobben som portør blir i overgang til det nye sykehuset. F.v: Renholder Joy Femer-Pedersen, Portør Andrea Justad Røise og Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre.
En mann og en kvinne i et laboratorium
På avdeling for Barsel gikk praten mye i prosjektet «Min Jordmor». (Les mer om prosjektet her).
F.v: Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre, Barnepleier Natalie Johansen og overlege Maja Lecic Bonnichsen.  

Imponert over KI-røntgen

En person som holder en presentasjon

Jon Haakon Malmer-Høvik (t.v) presenterte KI-prosjektet for Helse- og omsorgsministeren

En gruppe mennesker i et rom

Fagradiograf Beata Løken og radiograf Malin Borgen Pettersen viser frem hvordan KI fungerer i praksis.

Vestre ble tatt med på hele prosessen til hvordan KI fungerer i praksis, fra røntgenbilde tas, og til bildet har blitt analysert av KI. Her kan du lese mer om KI-prosjektet i Vestre Viken Kunstig intelligens - Vestre Viken HF.

En gruppe mennesker på et kontor
F.v: Radiograf Malin Borgen Pettersen og Fagradiograf Beata Løken forklarer helseministeren hvordan KI analyserer bildene, og prosessen som kommer etter.

Vestre kunne fortelle at han selv har brukket armen tre ganger, og er godt kjent med prosessen rundt røntgen og tidsperspektivet med avklaring av et brudd. Han var derfor veldig imponert over at det kun tar ett til to minutter å få svar på bildene ved hjelp av KI. 

En gruppe mennesker i et rom
F.v. Overlege medisinsk diagnostikk Stine Feiring Olsen, fagradiograf Beata Løken, radiograf Malin Borgen Pettersen og helseministeren på radiograf-rommet hvor de ser på resultatene fra KI.
En person som holder en presentasjon
Besøket ble avsluttet med en presentasjon fra Administrerende direktør Lisbeth Sommervoll, hvor hun fortalte litt om helseforetaket sin overordnet situasjon og handlingsplan for bærekraftig utvikling.