Statsministeren legger ned grunnsteinen for nytt sykehus i Drammen

Fredag 3. september blir en viktig merkedag for byggingen av nytt sykehus i Drammen, da skal nybygget få sin grunnstein nedlagt av statsminister Erna Solberg.

Nytt sykehus i Drammen
Publisert 31.08.2021
Sist oppdatert 10.01.2024

Illustrasjon av hovedinngang ved nytt sykehus i Drammen

Illustrasjon: Illustrasjon: Helse Sør-Øst RHF | Link Arkitektur, Bølgeblikk, Ratio arkitekter/Aesthetica.Link Arkitektur, Bølgeblikk, Ratio arkitekter/Aesthetica

​- Grunnsteinsmarkeringen er en stor milepæl for oss som skal inn i det nye sykehuset. Nå gleder vi oss til å se bygget fortsette å vokse frem. Vi er i gang med å forberede de ansatte til driften i det nye sykehuset, sier Lisbeth Sommervoll, administrerende direktør for Vestre Viken, som også vil holde en tale på markeringen.

En symbolsk markering

Det er en fast tradisjon at et hvert nytt sykehusbygg får sin grunnstein. Den høytidelige grunnsteinsmarkeringen symboliserer at byggefasen er i gang, og at bygget er i ferd med å reise seg. 
 
Seremonien vil foregå på Brakerøya i Drammen, hvor det nye sykehuset bygges. Grunnsteinen til det nye sykehuset er inspirert av den tidligere industrivirksomheten på tomta og historien til Brakerøya. Når det nye sykehuset står klart i 2025, vil grunnsteinen ha en sentral plassering i bygget – godt synlig for alle som er innom. 
 
Nøyaktig hvordan grunnsteinen er utformet avsløres først under markeringen 3. september.