Oppdateringer i forbindelse med smitteutbruddet på Drammen sykehus

Vestre Viken HF har fått informasjon fra FHI rundt type virus som er funnet i forbindelse med smitteutbruddet på ortopedisk sengepost på Drammen sykehus.

Publisert 16.01.2021
Sist oppdatert 13.01.2023

​Viruset er ikke den engelske, sør-afrikanske eller brasilianske varianten, og det er ikke i den samme gruppen av virus som har forårsaket utbruddet på Fjell sykehjem.

Viruset tilhører gruppen B.1.160, som er den samme gruppen som var årsaken til turistbuss-utbruddet i sommer, men de er ikke helt like. Denne virustypen har blitt oppdaget i flere deler av Europa. Videre ligner det på et virus som har forårsaket et smitteutbrudd i Melbourne i sommer.

I følge FHI er det holdepunkter at dette viruset kan smitte lettere. Men det er ikke bevis for at det gir mer alvorlig sykdom.

Status lørdag 16. januar

En pasient inneliggende på kirurgisk sengepost på Drammen sykehus har testet positivt på koronavirus. Dette har medført at 43 ansatte er satt i karantene. Dette er i tillegg til 113 ansatte som allerede er i karantene ifm. smitteutbrudd på ortopedisk sengepost.

Vi kan ikke si om dette smittetilfellet er knyttet til utbruddet på ortopedisk avdeling. Omfattende smittesporingsarbeid er i gang.

Som en konsekvens av dette har Drammen sykehus måttet gjøre en del omrokkeringer, men opprettholder sine øyeblikkelig hjelp-funksjoner. Drammen sykehus er i gul beredskap.

På Kongsberg sykehus har ytterlig en ansatt testet positivt fredag. Dette medfører at totalt 20 ansatte er i karantene ved Kongsberg sykehus. Kongsberg sykehus er i grønn beredskap, likhet med Vestre Viken HF som helhet.