Det er 14 kursganger for pasienter og to kursganger for deres pårørende.
I 2022 mottok klinikk for psykisk helse og rus midler fra Rådet for psykisk helse (gjennom Stiftelsen Dam), for å revidere og videreutvikle eksisterende materiell. Se utdrag fra prosjektbeskrivelsen der vi fikk 1.4 MNOK:
Rådet for psykisk helse, Bipolarforeningen, representanter fra seks ulike helseforetak, Melkeveien (design/lay-out), samt våre medarbeidere i Vestre Viken har deltatt i det omfattende prosjektarbeidet.
Mestringsstrategi og åpenhet
– Vi er stolte over å ha ledet og gjennomført dette prosjektarbeidet i Vestre Viken. Med dette behandlingstilbudet ser vi hvor enormt stor betydning det kan ha for den enkelte å få kunnskap og konkrete verktøy. Det kan gi innsikt og forståelse for egen livssituasjon og videre hjelp til å innrette hverdagen best mulig for å forebygge tilbakefall.
– Ikke minst er det å få innblikk i andres erfaringer, mestringsstrategier og åpenhet, noe som gir motivasjon og håp om at man kan leve et godt liv
med bipolar lidelse, sier Irene Norheim, spesialrådgiver ved forsknings- og utviklingsavdelingen, klinikk for psykisk helse og rus.
Mange deltagere har fortalt at tilbudet har gjort at de tør å være åpne om situasjonen med familie og arbeidskollegaer, og at de gjennom dette har opplevd forståelse og støtte – noe som har forandret livet deres, forteller hun.
Målet er at behandlingstilbudet skal bli lett tilgjengelig og være brukervennlig for pasienter med bipolar lidelse og deres pårørende ved alle helseforetak i hele Norge: