Sykefraværet sank dramatisk med ny leder

Jonas Kuvene tok over som leder for en seksjon med høyt sykefravær. Etter kort tid var fraværet redusert betydelig. Hvordan fikk han det til? Hør den nye podkasten fra Vestre Viken for å høre hvilke grep han og hans medarbeidere tok.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 05.05.2023
Sist oppdatert 16.05.2023

Vestre Viken lanserer nå podkasten «Lederpraten i Vestre Viken», der vi snakker med våre ledere om ledelse. I serien vil du bli bedre kjent med ledere på ulike nivåer i Vestre Viken. De deler historier og erfaringer som kan engasjere og inspirere alle som er nysgjerrige på ledelse og samarbeid i en organisasjon. 

Programleder Ellen Svarstad Birkheim og gjest Jonas Kuvene

Programleder Ellen Svarstad Birkheim og gjest Jonas Kuvene.

Gjest i første episode er Jonas Kuvene, seksjonsleder ved Avdeling for rus og avhengighet på Konnerud i Drammen. For tiden har han permisjon fra stillingen som seksjonsleder, og er midlertidig engasjert som prosjektleder i Klinikk for psykisk helse og rus i forbindelse med Nytt sykehus i Drammen.  

– Jonas Kuvene er en ung leder som sammen med sine folk har fått til en kraftig reduksjon av et høyt sykefravær. Jeg er sikker på at mange vil synes det er interessant å høre hvordan han tok fatt på oppgaven, og hvordan de har kommet dit de er i dag. Det sier programleder Ellen Svarstad Birkheim, som til daglig er spesialrådgiver i Organisasjonsutvikling. Hun er glad for at første episode av podkasten er ute, og er spent på mottakelsen. 

​​

En attraktiv arbeidsplass 

Avdelingsleder i avdeling for Organisasjonsutvikling, Morten Støldal er glad for at Vestre Viken kan nå både ansatte og publikum på nye plattformer. Målgruppen er nemlig ikke bare egne ansatte, forteller han: 

– Det er mange dyktige ledere i Vestre Viken, og det ønsker vi å vise frem. I tillegg til at det er verdifullt å dele spennende historier og nyttig kunnskap med alle våre ansatte, tror jeg dette vil gjøre Vestre Viken mer synlig for folk utenfor. Ikke minst tror jeg det kan hjelpe oss når vi rekrutterer nye ledere, gjennom å vise at Vestre Viken er en attraktiv arbeidsplass. 

 «Lederpraten i Vestre Viken» vil slippe en ny episode hver måned. Du vil finne dem her på vestreviken.no og på de største podkastplattformene der ute. 

Flere podkaster på trappene

I Vestre Viken er det en betydelig forskning og innovasjonsaktivitet. Dette blir også tema for en annen serie med podkaster som snart lanseres. «Nytt og nyttig – om forskning og innovasjon i Vestre Viken» er tittelen. Dette blir en serie der både ansatte og publikum kan få et nærmere innblikk i mye av det spennende som skjer i foretaket.  

Podkast er en av mange satsinger for å gjøre aktiviteten kjent også utenfor foretaket.  

– Vi er en stor arbeidsplass med om lag 10 000 ansatte. Vi tror at mye av det vi driver med er interessant for en rekke bransjer også utenfor helsevesenet, sier Morten Støldal.  

Podkastene produseres av de respektive fagmiljøene i samarbeid med Kommunikasjonsavdelingen i Vestre Viken.  

Hør podkasten her:

​​​​