Åpnet nyoppusset fødeavdeling

Onsdag 14. desember var det offisiell åpning og snorklipping for nyoppusset fødeavdeling på Bærum sykehus.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 16.12.2022
Sist oppdatert 10.01.2023
jublende ansatte påføden på Bærum sykehus
De ansatte er jublende glade for nyoppussede lokaler på fødeavdelingen.
De ansatte og sykehuset kan juble for nyoppussede og moderne lokaler som i en seksmånedersperiode fra februar til august ble pusset opp for omlag 10 millioner kroner. 

Dette er en del av det såkalte BRK-prosjektet i Vestre Viken, der betydelige midler brukes på oppgradering på sykehusene Bærum, Ringerike og Kongsberg over flere år.

Nå er fødestuene oppgraderte med moderne løsninger og dusj/wc til alle rom. Nytt og etterlengtet fødebadekar er på plass i et av føderommene og selve fødegangen fremstår ny og oppdatert. 

ny og fresh fødestue på Bærum sykehus

Eget bad og toalett​

Hovedformålet med oppussingen har vært at hver fødestue skal få sitt eget bad og toalett. Samtidig har oppussingsprosjektet gitt anledning til å modernisere interiøret på hver fødestue. Belysningen er skiftet ut fra gamle lysstoffrør til en mer harmonisk løsning med dimbart lys der man også kan justere på fargetemperaturen. 

I budsjettet på 10 millioner kroner var det ikke plass til et etterlengtet fødebadekar. Kronerulling og velvillige givere sørget imidlertid for at finansieringen også at badekaret til 300.000 kroner gikk i orden – til stor glede både blant ansatte og pasienter. Badekaret har også hev/senk-løsningen, noe spesielt de ansatte er glade for.

- Ja, dette setter vi jordmødre pris på. Viktig for å få en god arbeidsstilling og det er lettere å hjelpe føde inn- og ut av badekaret, fortalte Marie Therese Hove, assisterende avdelingsjordmor på fødeseksjonen.

Administrerende direktør Lisbeth Sommervoll klippet snoren under den offisielle åpningen.

Administrerende direktør Lisbeth Sommervoll klippet snoren under den offisielle åpningen.

​​​Ingen klager

Under den offisielle åpningen redegjorde Morten Nyhammer Olsen for det store prosjektet på fødeavdelingen. Han er eiendomsforvalter/prosjektleder i Vestre Viken og berømmet både de som har jobbet med prosjektet og tålmodige ansatte i flere avdelinger for god innsats og lagarbeid. 

Avdelingssjef Aase Pay ved føde/gyn-avdelingen benyttet anledning til å rose de flinke medarbeiderne som har stått på for å gjøre fødeavdelingen så fin som den blitt nå. Avdelingsjordmor Kjersti Nordrum stemte i og delte ut mange verbale blomster til en fantastisk stab.

Administrerende direktør Lisbeth Sommervoll og klinikkdirektør Trine Olsen.

Administrerende direktør Lisbeth Sommervoll og klinikkdirektør Trine Olsen.

Imponert direktør

- Det har blitt fantastisk fint. Ekstra imponerende er det at dere har hatt full drift under hele dette store oppussingprosjektet, sa administrerende direktør Lisbeth Sommervoll før hun klippet snoren og erklærte den nyoppussede avdelingen for offisielt åpnet. 

Klinikkdirektør Trine Olsen ved Bærum sykehus var stolt over det som ble presentert for de fremmøtte under åpningen. 

- Dere har virkelig klart å få det til med brask og bram. Vi har ikke hørt klager fra fødende som var misfornøyd med det midlertidige tilbudet som var under oppussingsperioden. Dere har klart å lage trygge og gode rammer til tross for at dere var midt i et oppussingsprosjekt. Takk til alle som har bidratt i dette prosjektet, sa Trine Olsen.

I tillegg til nyoppussede føderom så har asfyksirommet også blitt pusset opp og fått ny belysning. Det er også etablert et eget øvingsrom der ansatte kan forberede seg og øve på ulike scenarioer som kan oppstå.

Se før og etter-bilder i denne videopresentasjonen​

Se video fra de nyoppussede lokalene på vår YouTube-konto