- Vil savne de flotte folkene

Det er først og fremst som en lagbygger klinikkdirektør Britt Eidsvoll ønsker å bli husket. 1. desember trer hun av og blir pensjonist.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 30.11.2021
Sist oppdatert 11.01.2024
Cecilie Føreland og Britt Eidsvoll
TAKKER AV: Samarbeid med ansatte og de tillitsvalgte har vært viktig for Britt Eidsvoll. Her er hun sammen med Cecilie Føreland (til venstre), som er tillitsvalg for sykepleierne på Drammen sykehus.

Nå går hun fra en hektisk arbeidstilværelse til en roligere hverdag. Men akkurat hva hun skal gjøre mer av fremover - det er hun ikke helt sikker på.

- Jeg er vel en person som står på til siste arbeidsdag og har alltid tenkt mye jobb. For meg var det riktig timing å gå av nå. Hva jeg skal fylle dagene med fremover må jeg nesten bruke litt tid på å tenke over, smiler Britt Eidsvoll.

Overtok i 2012

Eidsvoll er utdannet lege og spesialist i indremedisin og fordøyelsessykdommer.

Det var i 2012 hun overtok som klinikkdirektør på Drammen sykehus. Hun har jobbet tett med Drammen siden 2010 i den forrige jobben som direktør medisinsk klinikk i Vestre Viken.

For henne har det alltid vært viktig å sikre god kvalitet i pasientbehandling og fremhever at for å få det til må man samarbeide godt som team.

- Vi har jo kalt oss Team Drammen. I perioden frem til 2015 var det mye omstilling og endring i forbindelse med at vi overtok områdefunksjoner for Asker og Bærum i noen fagområder. Vi måtte få dette til sammen – som et lag. Vi måtte prioritere hva som skulle oppgraderes og få plass til de nye oppgavene. Pasientbehandlingen ble jo styrket i denne fasen og gjort mer robust, men det har vært helt nødvendig å spille på lag med ansatte og tillitsvalgte for å få det til. Så Team Drammen har vært helt nødvendig for å få dette til så godt som vi har gjort, smiler Britt Eidsvoll.

Styrking av fagmiljøet og nytt sykehus

Etter snart 10 år som toppsjef er det mange minner som strømmer på.

- Det er to faser jeg vil huske best fra disse ti årene. Første fasen var da vi fikk oppgradert bygningsmassen med nye operasjonsstuer, nyfødt intensiv og oppgradert akuttmottak blant annet.  Det var veldig positivt for kvaliteten i pasientbehandlingen. I denne perioden ble fagmiljøer og forskning styrket.
Den andre fasen har vært å forberede seg til nytt sykehus. Mange har vært engasjert i planleggingen og ser fram til å ta i bruk et moderne bygg med teknologi som tilrettelegger for god pasientbehandling og gjør arbeidshverdagen enklere for ansatte sier klinikkdirektøren.

Krevende, men kreativ tid

Koronapandemien har ført til at de siste snart to årene har vært krevende for hele sykehusorganisasjonen. Britt Eidsvoll er imponert over de ansatte.

- Den utrolige kompetansen blant ansatte til å ta oppgaver og omstille seg. Absolutt alle på sykehuset har bidratt, og da legger jeg trykk på alle – fra mange avdelinger og fagområder. Vi har fått til god pasientbehandling, vært med på forskning fra starten av og klart å snu oss rundt. Men at det har vært en krevende situasjon, det må det ikke være tvil om. For de ansatte har det vært belastende, og jeg kjenner veldig på det nå når vi er inne i en ny bølge. Jeg har full forståelse for at det oppleves som vanskelig. Pandemien er på ingen måte over, sier Britt Eidsvoll.

Fjellet, hytta og reiser

Nå sjekker ut hun av kontoret for siste gang. Nøkkelkort og stort ansvar skal byttes ut med en pensjonisttilværelse som starter blank og med mange muligheter.

- Jeg må bruke litt tid på å finne ut hva jeg skal gjøre fremover. Mer tid til familie, venner, hytta i Rondane – gå gode turer i fjellheimen. Mer av det gode, smiler hun.

Når pandemien forhåpentligvis en dag er over, så ønsker hun å børste støv av en gammel drøm.

- Jeg vil reise rundt i Sør-Amerika. Neppe som backpacker, som var den opprinnelige drømmen, men bruke god tid på opplevelsen. Klarer jeg å lære meg litt spansk før den tid, så er det en bonus, ler Britt Eidsvoll.

- Hvordan vil du at dine kolleger skal huske deg som leder?

- Som en lagbygger. Det har vært veldig viktig for meg. Sykehuset er jo menneskene, og det er jo alle de flotte folkene rundt meg jeg kommer til å savne, sier avtroppende klinikkdirektør Britt Eidsvoll.

1. desember overtar Inger Meland Buene som ny klinikkdirektør på Drammen sykehus.