Mentaliseringsbasert terapi (MBT), Klinikk for psykisk helse og rus
Mentaliseringsbasert terapi (MBT) går ut på å lære seg å mentalisere bedre, det vil si å øke forståelsen for egne og andres tanker og følelser, bedre regulere egne følelser, bedre forstå hva som skjer mellom mennesker, og kunne få det bedre i nære forhold og i samarbeid med andre.
Før
MBT informasjons- og vurderingsamtale
I forbindelse med henvisningen innkalles du til en informasjons- og vurderingsamtale hvor du får informasjon om behandlingstilbudet og vi gjør en foreløpig vurdering av om dette er rette behandlingstilbud for deg. Temaer vi tar opp i samtalen er blant annet hvordan dine vansker opptrer, motivasjon og praktiske hindre for å møte opp
Du må regne med ventetid på oppstart i avklaringsfasen.
MBT avklaringsfase
Når det nærmere seg oppstart i kombinasjonsterapien vil du møte i 1-5 individuelle samtaler hvor dine og våre forventinger og mål med behandlingen blir klargjort, og vi foretar en ny vurdering av om denne behandlingen er egnet for deg. Hvis MBT vurderes som egnet for deg utarbeider vi sammen en behandlingsplan. Individuell plan og/eller kriseplan utarbeider vi ved behov.Under
MBT kombinasjonsterapi
Behandlingen er såkalt kombinasjonsterapi. Det betyr at den består av samtaleterapi både i gruppe og individuelt.
- Gruppeterapien foregår ukentlig og varer i 1,5 time gjennom hele behandlingsperioden.
- Den individuelle terapien foregår ukentlig det første året, og reduseres deretter gradvis til hver annen uke eventuelt sjeldnere mot slutten.
Hvis det er behov for det samarbeider vi med kommune, NAV eller andre aktuelle aktører.
Det er plass til totalt 8 personer i behandlingstilbudet. Vanlig behandlingstid er 18 måneder.
MBT psykoedukativ gruppe
Undervisning om det å leve med en personlighetsforstyrrelse inngår i behandlingen, og blir gitt i egen undervisningsgruppe. I undervisningen gjennomgår vi blant annet følelser og følelsesregulering, mentalisering og mentaliseringssvikt, og betydningen av tilknytning. Det er lagt opp til aktiv deltagelse fra deg i form av oppgaver og diskusjoner.
Undervisningsgruppen går over 11 ganger og settes opp 1 gang årlig. Det vil si at deltagelse skjer enten parallelt med kombinasjonsterapien eller i forkant av oppstart.
Etter
Kontakt
BUP Asker
Klinikk for psykisk helse og rus
BUP Asker
Kirkeveien 206 A
1383 Asker
Hamangskogen 60
Hamangskogen 60
1338 Sandvika
Øvre Strandgt 2, Drammen
Øvre Strandgate 2
3018 Drammen
Wergelands vei 2, Kongsberg
Wergelands vei 2
3613 Kongsberg
Ringerike sykehus, DPS-bygget
Arnold Dybsjords vei 1
3511 Hønefoss