Vi bruker informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler for at nettsidene våre skal fungere.
Les mer om våre informasjonskapsler
Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Vestre Viken leder an i KI-satsningen

Vestre Viken har fått tre millioner kroner fra Helse Sør-Øst for å støtte de andre helseforetakenes innføring og bruk av kunstig intelligens.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 27.11.2024
En gruppe mennesker som sitter i stoler
Vestre Vikens KI-team: KI-lege Jonas Vardal (t.v.), prosjektleder Bjørn Anton Graff, prosjektstøtter Betina Gallis, KI-lege Prabu Sivanandan, KI-lege Hanna Høyem Aronsen, implementeringsleder Line Tveiten og implementeringsleder Elisabeth Askimdal Hersvik.

Vestre Viken er helseforetaket som alle ser til når det gjelder innføring og bruk av kunstig intelligens (KI) i spesialisthelsetjenesten. Med pengestøtten fra Helse Sør-Øst (HSØ) får Vestre Vikens eget KI-team ytterligere muskler til å bistå andre helseforetak i dette viktige arbeidet.

Det siste år har Vestre Viken ledet et KI-nettverk hvor alle helseforetakene i HSØ deltar. 

- Det har vært veldig artig å høre fra helseforetak som for eksempel AHUS og Telemark, som har installert den samme KI-løsningen som oss, at de har spart enormt med tid og ressurser på grunn av støtten fra implementeringsteamet vårt, sier Wesley Caple, klinikkdirektør i Klinikk for medisinsk diagnostikk i Vestre Viken.

- Vårt KI-team bidrar med alt fra A til Å. Ikke bare med å koordinere alle parter rundt det tekniske, men også bistand med endringsledelse og definering av nye arbeidsprosesser, inkludert hvordan man best kan få tak i gevinstene basert på den nye måten å jobbe på, forteller han.

- Jeg hørte nylig direkte fra vår KI-plattformleverandør, som har kunder over hele verden, at Vestre Viken uten tvil er ledende også globalt med å innføre KI innen radiologi, sier Caple.

- Vår rolle i HSØ sin KI-satsning betyr at vi kan komme sammen på tvers av helseforetakene for å hjelpe hverandre enda raskere framover. For eksempel at et helseforetak kan ta lederrollen med validering og implementering av en ny KI-applikasjon, som vi igjen kan lære av - og vise versa. På den måte klarer vi å innføre flere KI-applikasjoner i et mye høyere tempo, forteller han.

Støtten fra HSØ betyr ikke bare et høyere tempo på KI-implementering innenfor bildediagnostikk.

– Nå kan vi bruke vår ledende posisjon, med støtte fra HSØ, til å implementere KI-løsninger innen flere fagområder, som kan være til stor hjelp i arbeidshverdagen til våre fantastisk fagfolk, avslutter klinikkdirektøren.