Presenterer brystkreftforskning internasjonalt
LIS i onkologi ved Drammen sykehus, Maren Sjaastad Andreassen, er plukket ut til å holde et innlegg om sin kreftforskning under den internasjonale hovedkonferansen innen brystkreft i Texas i USA 6. desember.
Å få lov til å holde et innlegg under konferansen San Antonio Breast Cancer Symposium er et prestisjefullt oppdrag innen internasjonal brystkreftbehandling og –forskning.
Nå er onkologi-LIS Maren Sjaastad Andreassen ved Drammen sykehus plukket ut til å holde et «spotlight-innlegg» på den globale hovedkonferansen.
Dagens MR-metode for å overvåke behandlingsrespons for brystkreftbehandling er manuell vurdering av endringer i svulststørrelse ved bruk av dynamisk kontrastforsterket MR. Denne metoden krever ekspertradiolog for å tegne svulsten, bruk av kontrastmiddelet gadolinium med ukjente langtidsbivirkninger, og er både tidkrevende og kostbar.
Ny MR-metode
«Restriction Spectrum Imaging (RSI)» er en ny MR-metode som kan fremstille kreftvev uten bruk av kontrastvæske, utviklet ved University of California, San Diego.
LIS i onkologi ved Drammen sykehus, Maren Sjaastad Andreassen, har i sitt doktorgradsarbeid ved NTNU vist at RSI kan identifisere behandlingsrespons for brystkreftpasienter allerede etter tre uker med cellegiftbehandling.
Resultatene er nå klare til å presenteres ved den internasjonale hovedkonferansen for brystkreft i Texas, San Antonio Breast Cancer Symposium (SABCS), som holdes 6. desember.
Arbeidet er selektert for paneldiskusjonen «Poster Spotlight Discussion».
Tidlig påvisning av behandling
- Metoden gir muligheten til tidlig påvisning av behandlingsrespons og tilpasset behandling for den enkelte pasient. Metoden er automatisk uten behov for ekspertradiolog for å manuelt tegne svulsten, og kan dermed gjøre evalueringen av brystkreftbehandling mer kostnadseffektiv, forteller hovedpersonen selv, Maren Sjaastad Andreassen.