Ønsker færre besøk

Vestre Viken ber publikum begrense antall besøk ved helseforetakets sykehus til et minimum.

Publisert 03.12.2021
Sist oppdatert 11.01.2024
Fagdirektør Ulrich Spreng
Fagdirektør i Vestre Viken, Ulrich Spreng.

Med besøk menes de som kommer for å besøke pasienter. Er du pasient skal du møte til oppsatt time så fremt du ikke har fått melding om noe annet fra avdelingen som har innkalt deg.

LES OGSÅ: Vestre Viken er i gul beredskap

Dersom du kommer må du være symptomfri, og det er sterkt anbefalt at du bruker munnbind.

 
– Som følge av et økende antall pasienter med covid-19 og en krevende totalsituasjon ved våre sykehus, ber vi om at publikum begrenser sine besøk hos oss, sier fagdirektør i Vestre Viken, Ulrich Spreng.

 
– Pårørende til svært syke pasienter eller barn, samt foreldre som skal til konsultasjon og til føden, er besøkende vi ønsker å prioritere ved våre sykehus. Partner kan være med på UL screening og ø hj konsultasjoner, men ikke planlagte konsultasjoner uten at det avtales spesielt​.​
Vi ber om at publikum begrenser besøk som ikke er strengt nødvendige. Hvis du er usikker på om du bør komme, ber vi deg ta kontakt med den aktuelle avdelingen for å avklare om det er greit med besøk, forklarer Spreng.

 
Fagdirektøren anbefaler videre at alle besøkende bruker munnbind.

 
–​ Av hensyn til pasientene, andre besøkende og våre ansatte oppfordrer vi alle til å bruke munnbind når de besøker våre sykehus, sier han.