Millionvideo fra ambulanseavdelingen

En åtte sekunder lang video som viser uniformer i ambulansetjenesten i Vestre Viken tok Facebook med storm like før jul. Videoen ble vist over 1,7 millioner ganger i løpet av et par døgn!

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 11.01.2024
Sist oppdatert 17.01.2024
Et par personer i klær
​Skjermdump fra videoen.

Det er soleklar ny videorekord i Vestre Viken HF og et godt eksempel på at en enkel, informativ video fenger nysgjerrigheten til mange mennesker på kort tid.

Så langt har videoen hatt 1,7 millioner avspillinger og cirka en million mennesker er eksponert for videoen gjennom nyhetsfeeden på Facebook. Veldig mange av disse bor utenfor Norges grenser – og ekstra stas å se at ambulansekollegaer både i Danmark, Sverige og andre europeiske land har delt videoen.

Som en ekstra fun fact kan vi nevne at videoen nå har gikk en total spilletid på 147.300 minutter – husk at videoen kun er åtte sekunder lang.

Se videoen her:

Dette er uniformene

I videoen viser ambulanseansatte frem totalt seks uniformer/antrekk. Vi har fått seksjonsleder Robert Bø i ambulanseavdelingen til å gi noen stikkord om disse uniformene:
 
Antrekk 1:
Ordinær ambulanseuniform
Antrekk 2:
Ordinær ambulanseuniform m/ytterjakke
Antrekk 3:
Ordinær ambulanseuniform, men her har de i tillegg tatt på seg en del av sikkerhetsutstyret vi har i ambulansen.
  • Vi benytter hjelm på skadesteder for å øke egen sikkerhet.
  • Redningsvest benytter vi ved arbeid i nær tilknytning til vann, eller i tilfeller hvor vi har oppdrag på vann (i båt eller lignende)
  • På høyre lår har de en lårtaske. Denne inneholder triageringsutstyr til bruk ved større hendelser. Dette er ett verktøy slik at vi kan holde oversikt over skadekategorier på pasienter ved en masseskade.
Antrekk 4
Dette er smittevernsutstyr som benyttes bl.a ved kontaktsmitte og dråpesmitte
Antrekk 5
Dette er smittevernsutstyr som benyttes bl.a. ved luftsmitte
Antrekk 6
Antrekk for benyttelse ved CBRNe hendelser