Midlertidig flytting av luftambulansen på Ål

Luftambulansen på Ål har tatt i bruk nye lokaler noen kilometer lenger ned i Hallingdalen. Flyttingen er midlertidig og får ingen konsekvenser for pasientene.

Publisert 14.09.2022
Sist oppdatert 10.01.2023
midlertidig flytting til Torpmoen
På plass i ny base på Torpmoen. F.v: Vegard Rosenlund, Magnus Lauritzen og Rina Jacoby, alle tre er leger fra luftambulansetjenesten.

Luftambulansebasen i Vestre Viken flyttes midlertidig fra Ål til Torpomoen på grunn av oppgraderinger og utbedringer av bygget. På Torpomoen er det satt opp en moderne modulbasert base som skal fungere som base til Ål igjen er klar for bruk. Flyttingen som har vært planlagt en god stund, foregikk i store deler av uke 32.​

Arbeidet med flyttingen ble gjennomført av flinke folk fra NLA as (operatørselskapet) og Luftambulanseavdelingen i Vestre Viken. ​

Det er en omfattende og komplisert oppgave å flytte en luftambulanse i full drift. Med god planlegging og godt samarbeid gikk flyttingen smertefritt, og​​ det var​ ingen nedetid for tjenesten under flytteprosessen.

Luftambulansen planlegger å flytte tilbake til sin permanente base i 2023.

Midlertidig flytting av luftambulansen på Ål

​Leger fra Luftambulansetjenesten klargjør medisinsk lager for flytting. Martin Samdal (venstre), Magnus Lauritzen (bak) og Vegard Rosenlund.