Klare for Drammen Pride 2022

Etter to år med pandemi er Drammen Pride endelig tilbake med parade i både Drammen og Svelvik. I paraden i Drammen finner vi blant annet Fagforbundet Vestre Viken og Drammen sykehus.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 12.08.2022
Sist oppdatert 10.01.2024
Vestre Viken Pride 2022
Drammen er klar for sin andre Pride-feiring.

Førstkommende helg, 12.–14. august, er Drammen endelig klar for farger, glede og fest når Pride arrangeres for første gang siden 2019. Det hele starter med offisiell åpning på Bragernes Torg, og deretter går det slag i slag gjennom helgen. 

Vestre Viken repr​​esentert i årets parade

Fagforbundet Vestre Viken er blant de som i år stiller med egen fane i paraden. 
 
– Vi i Fagforbundet Vestre Viken har fokus på samhold, mangfold og inkludering. Fokus på skeives rettigheter i hverdagen er derfor viktig for oss å markere. I forbindelse med Drammen Pride er det viktigste for oss å vise at vi står sammen med medlemmer som identifiserer seg som skeive, forteller nestleder i Fagforbundet Vestre Viken, Heidi Engum.
 
– Vi håper engasjementet vårt kan være med på å bidra til å skape trygghet og aksept for alle ansatte i Vestre Viken, sier hun.
 
Foreningen har et eget likestilling- og inkluderingsutvalg bestående av f.v: Lene J. Ribemo, Ann Kristin Strandmoe og Heidi Engu

Foreningen har et eget likestilling- og inkluderingsutvalg bestående av f.v: Lene J. Ribemo, Ann Kristin Strandmoe og Heidi Engum som alle jobber året rundt med likestilling. Bilde: Fagforbundet Vestre Viken​.

​Markering i Ambulansetjenesten

Ambulansetjenesten i Vestre Viken legger også i år til rette for at ansatte kan markere mangfold og felleskap.
 
– Vi oppfordrer til at alle som ønsker det deltar i paraden og vi er stolte av å være et skritt nærmere et mangfoldig arbeidsmiljø, sier seksjonsleder amb.avd Ambulansedistrikt I, Lillian K.K. Solbakken.