Kåret til Årets intensivsykepleier 2021

Intensivsykepleier Inger Johanne Finnstrøm fra Bærum sykehus er kåret til Årets intensivsykepleier i Norge!

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 10.11.2021
Sist oppdatert 04.07.2023
PRIS: Inger Johanne Finnstrøm viser frem diplomet hun fikk tirsdag kveld.

PRIS: Inger Johanne Finnstrøm viser frem diplomet hun fikk tirsdag kveld.

Tirsdag 9. november ble intensivsykepleier Inger Johanne Finnstrøm fra Bærum sykehus kåret til årets Intensivsykepleier av NSFLIS (Norsk Sykepleierforbunds Landsgruppe av Intensivsykepleiere)

Prisen ble høytidelig overrakt på Fagkongressen av leder i NSFLIS Paula Lykke og Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund Lill Sverresdatter Larsen

Inger Johanne Finnstrøm er fag- og forskningssykepleier og en utrolig kunnskapsrik og kvalitetsbevisst intensivsykepleier med lang fartstid på intensivavdelingen.

Rollemodell og faglig engasjement

Å bli utnevnt til Årets intensivsykepleier i Norge er forbundet med heder og ære.

Kriteriene for å bli nominert til prisen er:

  • Medlem av Norsk Sykepleierforbunds landsgruppe av intensivsykepleiere
  • Har arbeidet med intensivfaglig utviklingsarbeid siste år
  • Rollemodell for kollegaer og studenter
  • Høyt faglig engasjement
  • God klinisk erfaring

Beundringsverdig omsorg

Det var kollega og intensivsykepleier Hanne Petlund sendte inn forslag til nominasjon av Inter Johanne Finnstrøm. I sin begrunnelsen skriver hun blant annet:

- Inger Johanne er intensivsykepleier i sjel og sinn! Hennes engasjement og omsorg for intensivpasienten, pårørende og ansatte på seksjonen er beundringsverdig.
Hun er åpen og har en egen evne til å lytte. Får andre til å reflektere og stille spørsmål.
Inger Johanne ser situasjoner fra flere perspektiver. Når hun møter motstand er denne egenskapen spesielt verdifull, da hun er med på å løfte diskusjoner til et høyere plan. Ved hjelp av sitt undrende, kunnskapssøkende og vennlige vesen blir hun lyttet til og tatt med på råd, heter det i nominasjonen.

Finnstrøm brenner for og jobber hardt for å forbedre praksis, både for pasienter og ansatte. Hun stimulerer og oppmuntrer sykepleiere til å ta plass i rommet rundt intensivpasienten, vise sin kompetanse og formidle sin kunnskap om pasienten.

En modig intensivsykepleier

- Inger Johanne er modig og går inn i etisk utfordrende situasjoner med åpent sinn og et genuint ønske om å forstå og gjøre situasjonen bedre enten det er for pasienter, pårørende, ansatte eller andre samarbeidspartnere.
Hun er virkelig en rollemodell for oss, skriver kollegaen i nominasjonen.

Vestre Viken gratulerer med prisen!