Jon Haakon Malmer-Høvik får NSHs Helselederpris

Når Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH) i år deler ut Helselederprisen for 17. gang går den til avdelingsleder på avdeling for bildediagnostikk i Vestre Viken HF, Jon Haakon Malmer-Høvik.

Publisert 05.02.2024
Jon Haakon Malmer-Høvik

NSH skriver i sin begrunnelse at Malmer-Høvik får prisen for sitt banebrytende arbeid med å ta i bruk teknologi og kunstig intelligens innen avansert bildediagnostikk. Vestre Viken HF blir trukket frem som det ledende helseforetaket i Norge når det gjelder å tilby bildediagnostikk på tvers av sykehusene i foretaket.

Klinikkdirektør for Medisinsk Diagnostikk i Vestre Viken, Wesley Caple var den som nominerte Malmer-Høvik til prisen.

–  Jon Haakon er en hardtarbeidende leder som gjør alt for å sikre at de ansatte har et bra og bærekraftig arbeidsmiljø. Han sørger for at det er en utviklingsorientert kultur som liker å være i bevegelse for å imøtekomme fremtidens behov, og brenner for ledelse og sine ansatte, sier Caple.

–  Han brenner for et bærekraftig helsevesen og det han har fått til, spesielt med tanke på den raske implementeringen innen teknologi og KI i klinisk drift, viser at alt er mulig. Jon Haakon brenner for innovasjon og utvikling, og han fortjener virkelig helselederprisen, sier Caple videre.

Anerkjennelse av det gode arbeidet

Prisvinneren selv ser dette som en anerkjennelse av det gode arbeidet avdelingen har gjort.

– Det er en svært hyggelig overraskelse å kunne motta Helselederprisen. Jeg anser dette som en anerkjennelse av det gode arbeidet som har vært lagt ned av våre medarbeidere over lang tid. Dette er en teaminnsats. Det utviklingsarbeidet vi gjør vil komme pasienter og medarbeidere til gode, og det er vi veldig stolte av, sier Malmer-Høvik.

Jon Haakon Malmer Høvik
Prisvinner Jon Haakon Malmer-Høvik ved lansering av KI på Bærum sykehus august 2023.

– Vi har den gleder av å gi årets pris til en kollega som har vist å ta i bruk moderne teknologi for å tilby god og effektiv bildediagnostikk. Med kraftig økning i antall henvisinger til avansert bildediagnostikk, kombinert med knappe ressurser, har Jon Haakon Malmer-Høvik vært svært innovativ for å kunne gi best mulig helsetjenester til pasienter som trenger bildediagnostisk utredning i Vestre Viken. Ikke bare har han lagt til rette for en mer effektiv og bærekraftig drift, men også sikret at fagfolkene får et bra arbeidsmiljø. Det i seg selv er særdeles viktig for å levere helsetjenester av høy kvalitet, sier styreleder i NSH, Anders Frafjord, i pressemeldingen NSH har sendt ut.

Prisen deles ut av helseminister Ingvild Kjerkol og nevnte styreleder Anders Frafjord under NSHs årlige lederkonferanse 8. og 9. februar.

Vi gratulerer Jon Haakon Malmer-Høvik med den gjeve prisen.