Informasjon om koronaviruset / coronaviruset

Ved mistanke om smitte, ta kontakt med fastlegen din på telefon, eller nærmeste legevakt på telefon 116 117. Har du spørsmål kan du ta kontakt med Helsedirektoratets informasjonstelefon på 81555015.

Vestre Viken HF
Publisert 29.02.2020
Sist oppdatert 18.01.2024
Illustrasjonsbilde av coronavirus.
Illustrasjonsbilde av coronavirus.

Pasienter som er syke eller har vært i risikoområder

Vi ber om at personer som har vært i områder med vedvarende spredning av coronavirus (Covid-19) ikke oppsøker våre institusjoner i 14 dager etter hjemkomst.

Har du en avtalt time ber vi deg ringe nummeret som står på innkallingsbrevet, eller sentralbordet på telefon 03525.

Hvis du er syk eller har vært i risikoområder, ta kontakt med fastlegen din på telefon, eller nærmeste legevakt på telefon 116 117.

Hvis du har vært ved Øyeavdelingen på Oslo universitetssykehus (OUS) i perioden fra 24. februar til 28. februar 2020 ber vi deg om å kontakte oss før du oppsøker våre institusjoner.

Pasienter som ikke har vært i risikoområder og som ikke viser tegn til smitte

Pasienter som skal til behandling i Vestre Viken, som ikke har vært i risikoområder og som ikke viser tegn til smitte, skal møte opp som planlagt. Hvis det blir endringer eller timer må forskyves tar helseforetaket kontakt med pasienten.

Risikoområder er pr 10. mars som følger:

  • Hubei-provinsen i Kina
  • Iran
  • Italia
  • Sør-Korea
  • Østerrike
    - Tirol

MERK!
På grunn av utviklingen globalt kan definisjonen av utbruddsområdene endre seg hyppig og på kort varsel.

Spørsmål om koronavirus / coronavirus

Du kan holde deg oppdatert på rutiner og status om coronaviruset på Folkehelseinstituttets nettsider

Har du spørsmål ut over det som står på nettsidene kan du ringe Helsedirektoratets telefon: 815 55 015.

Info til ansatte i Vestre Viken

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet ber alle ansatte i helse- og omsorgstjenesten, som har vært i områder med vedvarende spredning av coronavirus, om å være hjemme fra jobb i 14 dager etter hjemkomst. Ta kontakt med nærmeste overordnede på telefon.

Både ansatte i helse- og omsorgstjenesten og andre reisende som utvikler luftveissymptomer i løpet av de første 14 dagene etter hjemkomst skal isolere seg hjemme og kontakte fastlegen, eventuell legevakt på telefon.

Leverandører med personell i Vestre Viken

Vestre Viken HF ønsker å holde coronasmitte utenfor sykehusene. Derfor ønsker vi at våre leverandører som har personell som jobber eller besøker institusjoner i Vestre Viken følger samme regler som våre ansatte.