Heiser regnbueflagget ved sykehusene

Pride markeres i Norge og mange steder i verden i løpet av de neste ukene. Den 23. juni heises regnbueflagget utenfor sykehusene i Vestre Viken.

Publisert 22.06.2023
Sist oppdatert 23.06.2023
Prideflagg utenfor Drammen sykehus
23. juni markeres Pride og flagg heises ved alle Vestre Viken sine klinikker.

Mangfold bidrar til et bedre og rikere samfunn for alle. Vestre Viken HF mener det er viktig å kontinuerlig jobbe for mangfold og inkludering. 

– Regnbueflagget symboliserer mangfold og likeverd, og dette er verdier som helseforetaket stiller seg bak og som er innbakt i vår visjon. Pride er en fin anledning for oss til å markere at alle er velkomne ved våre sykehus, sier Henning Aarset, direktør kommunikasjon og samfunnskontakt i Vestre Viken HF.

– Hos oss skal alle kjenne seg trygge og respektert for den de er. Det gjelder både pasienter, pårørende og ansatte, fortsetter Aarset.
Han legger til at Vestre Vikens visjon er å gi likeverdige helsetjenester til de som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og økonomi.

– For Vestre Viken handler Pride om våre kjerneverdier, som er kvalitet, trygghet og respekt. Hos oss skal alle møtes med den samme respekt. Ingen skal kjenne seg diskriminert eller annerledes behandlet, uavhengig av bakgrunn, sier Aarset.

Foretaksledelsen har tidligere bestemt at det skal flagges med regnbueflagget utenfor sykehusene i Vestre Viken HF i samme periode som Pride arrangeres i Oslo.

SE VIDEO: Derfor kan ambulanseansatte ha Pridemerker på uniformen: