Hedret av sine egne som årets sykepleieleder 2023

Avdelingssykepleier Aslaug Henneseid på akuttmottaket på Drammen sykehus er kåret til Årets sykepleieleder 2023 av Norsk Sykepleierforbund i Viken.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 02.02.2024
Sist oppdatert 21.02.2024
Et par kvinner som holder et innrammet bilde
Fylkesleder Tiril Bringsrud Svensen i NSF Viken delte ut pris som årets sykepleieleder til avdelingssykepleier Aslaug Henneseid ved Drammen sykehus. (Foto: Kommunikasjonsavdelingen, Vestre Viken HF)

Det ble en helt annerledes og veldig spesiell dag på jobb for avdelingssykepleier Aslaug Henneseid.

For en som er vant med å sette alle andre rundt seg først, så var det en uvant situasjon at søkelyset plutselig var rettet mot henne. Men denne fredagen var det den trofaste avdelingssykepleieren som skulle hedres – og sjelden har en pris vært mer velfortjent enn nettopp denne.

Årets sykepleieleder – foreslått av sine egne

I møterommet på akuttmottaket i Drammen troppet en delegasjon fra Norsk Sykepleierforbund (NSF) i Viken opp for å dele ut prisen.
 
Hovedpersonen selv ante ikke hva som skjedde, og ble veldig rørt, glad og takknemlig da det gikk opp for henne at hun ble tildelt pris.
 
Fylkesleder Tiril Bringsrud Svensen i NSF i Viken tok ordet:
 
- Fylkesstyret i Viken deler hvert år ut en pris til årets sykepleieleder. Forslagene er sendt inn fra medlemmene og prisen deles ut til en leder som har utmerket seg i rollen. Vinner av prisen som årets sykepleieleder skal inneha en rekke kvalifikasjoner.
  • Utøver ledelse av høy kvalitet
  • Fremmer god kultur
  • Tilrettelegger for og bidrar til et godt samarbeid og et godt arbeidsmiljø
  • Tar initiativ til og iverksetter forbedringer av sykepleietjenesten
  • Tar initiativ til å utvikle og opprettholde et godt lærlingsmiljø
  • Er en god rollemodell og inspirator
  • Opprettholder og videreutvikler høy etisk bevissthet og høy etisk standard blant kolleger og studenter
- Fylkesstyret i Viken har besluttet å dele ut prisen for 2023 til Aslaug Henneseid, avdelingssykepleier på akuttmottaket på Drammen sykehus – foreslått av egne ansatte på akuttmottaket, sa fylkesleder Tiril Bringsrud Svensen i sin tale.
 
Norsk Sykepleierforbund i Viken har 23.000 medlemmer.
 

- En bauta i avdelingen

Aslaug Henneseid har jobbet på akuttmottaket i Drammen i over 24 år og beskrives som en bauta i avdelingen som står på for både ansatte og pasienter. Hun har personalansvar for nesten 100 ansatte og er opptatt av de ansatte og gjør mye for å beholde dem, ifølge tillitsvalgte. 
 
- Hun er tydelig og klarer å skape en trygg arbeidskultur og er opptatt av god praksis og som bør gjøres bedre. Hennes holdning er at alle ansatte – uansett profesjon og arbeidsoppgaver – er like viktige og avgjørende for pasientsikkerheten. Det fremheves også at du er en leder som ikke er redd for å si fra. Slike ledere trenger vi, og jeg håper du fortsetter å si fra. Tusen takk for jobben du har gjort og gjør for faget og dine ansatte. Gratulerer med velfortjent pris, sa fylkeslederen til prisvinneren.
 
Hennes holdning er at alle ansatte – uansett profesjon og arbeidsoppgaver – er like viktige og avgjørende for pasientsikkerheten.
Fylkesleder Tiril Bringsrud Svensen i NSF Viken
 

- Jeg er så takknemlig

Hovedpersonen selv ble veldig overrasket, men både glad og rørt over å bli denne hederen til del.
 
- Jeg er helt overveldet og skjønte ingenting. Dette er stort for meg og jeg er veldig beæret over å vinne denne prisen. En stor dag på jobben. Jeg er så takknemlig, sa en tydelig beveget Aslaug Henneseid etter at prisen var delt ut.
 
Klinikkdirektør på Drammen sykehus, Inger Meland Buene,  stod i rekken av gratulanter.
 
- Du brenner virkelig for de ansatte og får til endringer. Gratulerer så mye med prisen, sa Buene.
 
Avdelingssjef Anders Wold Bjerring er lederen til Aslaug Henneseid og fulgte opp med gratulasjoner:
 
- For meg som kom inn som ny avdelingssjef har det vært en utrolig trygghet å kunne lene meg på din solide erfaring. En velfortjent pris, sa avdelingssjefen under pristildelingen.

Vestre Viken HF gratulerer med prisen!
 
Se video fra akuttmottaket på Drammen sykehus: