Fra Åskollen til direktørstolen på Drammen sykehus
Mai Bente Myrvold (56) er ansatt som ny klinikkdirektør på Drammen sykehus. Den seilglade fysioterapeuten skal bruke de neste månedene på å føre mannskapet trygt i havn i nytt sykehus på Brakerøya.
Den nye direktøren på Drammen sykehus har hatt et forhold til lokalsykehuset hele livet. Ikke bare fordi hun er født der, men hun har jobbet på sykehuset de aller fleste årene siden hun første gang ble ansatt der i 1994.
Vender alltid tilbake til Drammen
Mai Bente Myrvold er fra Åskollen i Drammen og begynte som forholdsvis nyutdannet fysioterapeut på Drammen sykehus for ganske nøyaktig 30 år siden.
Med noen få korte avbrudd, som blant annet innbefatter jobb på sykehus i Cambridge, engasjement i en flyktningleir i Libanon og en periode som faglærer i fysioterapi på Høgskolen i Trondheim, har hun alltid vendt tilbake til Drammen sykehus.
Der har hun vært knyttet til flere avdelinger gjennom mange år og kjenner forholdene godt på sykehuset hun nå skal lede.
- Selv om jeg nå bor i Oslo, så har Drammen sykehus alltid vært sykehuset i min by Drammen. Det er veldig stas og et privilegium at jeg nå skal få lov til å bekle topposisjonen på sykehuset. Dette er byens største arbeidsplass og betyr mye for mange personer i ulike stadier i livet. Jeg tar uten tvil fatt på en stor oppgave som jeg går til med respekt og en stor porsjon ydmykhet, sier Myrvold.
Hun ble fast ansatt som klinikkdirektør i begynnelsen av november etter å ha vært konstituert i stillingen siden midten av august.
- Vil løse oppgaver i et fellesskap
Den nye direktøren kjenner både driften av nåværende Drammen sykehus godt, men har også med seg viktig erfaring fra prosjektet Nytt sykehus i Drammen inn i den nye jobben.
Det er viktig ballast å ha med seg inn i det nye året for den nye kapteinen på sykehusskuta.
- Jeg vet mye om hva som venter oss på Brakerøya og hva som kreves av oss for å komme dit. Innsikten i dagens drift og morgendagens muligheter er noe jeg håper kan være viktige ting jeg bringer inn i organisasjonen, understreker Myrvold.
Hun mener selv hun er en utpreget lagspiller, og trives godt med følelsen av å løse oppgaver i et fellesskap.
- Jeg har stor tro på at vi har mye å hente på å se oss som del av et fellesskap. Både i vår egen klinikk, men også på tvers i helseforetaket vårt. Vi jobber i fellesskap. Her hos oss er alle like viktige. Vår primæroppgave er å sørge for god pasientbehandling. For å få til det så trenger vi hjelp fra medarbeidere i alle yrkesgruppene som er representert i et sykehus. Alle har sin rolle og er like viktige for at pasientene skal få gode tjenester, mener Mai Bente Myrvold.
Oppvokst i seilbåt
Mai Bente Myrvold er gift, bor i Oslo og har en bonussønn på 27 år og en datter på 16 år. Når hun virkelig skal koble ut på sommeren, går turen – og tankene – ofte til seilbåten som ligger klar i Drammen.
- Å ta en tur ut i seilbåten gir veldig god avkobling. Det er noe med å heise seilene, skru av motoren og la vinden gjøre jobben. Pulsen går ned. Ikke noe stress, bare ta tiden til hjelp og være til stede i øyeblikket, smiler den erfarne seileren, som er vokst opp i en seilinteressert familie.
- Ellers liker jeg veldig godt å gå tur i skogen og på fjellet både på ski og på beina. Der får jeg luftet hodet, og det kan være nyttig i en travel hverdag, sier Mai Bente Myrvold.
Viktig å ta vare på seg selv
Selv om det er travle dager på et sykehus, så mener direktøren at det er viktig å ta seg tid til å koble av og hente seg inn igjen.
- Du kan ikke være på 24/7 hele tiden. Jeg tror det er kjempeviktig å ta seg pustepauser og koble av. Det å klare å ivareta seg selv som leder eller helsepersonell generelt tror jeg er utrolig viktig for å kunne stå i jobben og trives. Finne den riktige balansen mellom arbeidsliv og privatliv, sier Myrvold.
Prioritering blir veldig viktig
- Vi må se fremover mot 2025. Hva blir det viktigste å holde fokus på i månedene frem til flytteprosessen?
- Noe av det aller viktigste blir å klare å prioritere hva vi skal bruke tid og ressurser på. Det er veldig mange viktige oppgaver, men vi er likevel nødt til å prioritere.
- Det viktigste for meg nå er å sikre at vi får en god overgang inn i det nye sykehuset. Vi må sørge for at alle medarbeidere får tid til opplæring, tid til testing, tid til å bli kjent med det nye sykehuset. Det er helt avgjørende etter min mening. Hvis vi ikke gjør dette på en god måte og kommer «skjevt ut fra hoppkanten», så koster det oss så mye både i energi, frustrasjon hos medarbeidere og i ressursbruk. Så det er utrolig viktig at vi forlater hoppkanten på en god måte. Samtidig skal vi selvsagt levere den gode pasientbehandlingen som vanlig, forteller Mai Bente Myrvold.
Det store flytteåret
I oktober 2025 skal nytt sykehus i Drammen på Brakerøya være i full klinisk drift. De ansatte på Drammen sykehus har et hektisk og spennende år i vente med flytteprosessen fra gammelt til nytt sykehus.
- Det blir et travelt år, ja. Vi har mange flinke folk med oss på laget som kan jobben sin godt og vet hva som kreves. Så får vi i tillegg god bistand fra folk som har gjort dette tidligere. Gjennom hele flytteprosessen skal vi ta vare på pasient- og medarbeidersikkerheten, det har hovedprioritet.
- Jeg gleder meg til å ønske ansatte, pasienter og befolkningen for øvrig velkommen til nytt sykehus i Drammen til høsten. Det blir et moderne og godt sykehus med en flott beliggenhet. 2025 blir utvilsomt et spennende år, smiler Mai Bente Myrvold.