Forbedringsprisen 2024 til BUPA for arbeid med faglige standarder
Prisen er på 15.000 kroner og gikk i år til avdeling for barne- og ungdomspsykiatri (BUPA) og alle fem BUP-er for gjennomføring av fire læringsnettverk med forbedringsarbeid på tvers.
Barne- og ungdomsavdelingen (BUPA) har jobbet systematisk med å bygge forbedringskompetanse og har jobbet med forbedring over flere år. De fikk prisen for forbedringsarbeid gjennomført i 2023-2024 med tema:
«Utvikle faglige standarder for behandlingsforløpene i poliklinikkene for de fire store pasientgruppene angst, depresjon, ADHD og autisme, og lage rammer for prioritering av pasienter som skal avsluttes».
Målet har vært at dette skal tas i bruk av alle fem seksjoner i 2024 og 2025. I løpet av 2025 forventes dette å føre til økt kvalitet på utredning og behandling, redusert variasjon i behandlingen, riktig prioritering av pasienter både ved inntak og underveis, riktigere avslutning og totalt sett lavere pasienttrykk med kortere ventetid.
De har mange gode målinger knyttet til endringene som ergjennomført og følger også med på ventetider. Disse er nå lavere enn i 2019!
50 prosent av alle ansatte skal ha forbedringskompetanse
Prisen hedrer også deres innsatsen for å utvikle, organisere og ta i bruk forbedringskompetansen hos ansatte og ledere på tvers av seksjoner i avdelingen.
Avdelingen har satt som mål at minst halvparten av alle ansatte og ledere skal ha teoretisk og praktisk erfaring med metoder og verktøy for kontinuerlig forbedring. Dette er de i ferd med å oppnå. Avdelingen fremhever seg også med ledere som sterke kulturbyggere som tilretteleggere for medarbeideres deltakelse i forbedringsarbeid og oppfølging av arbeidene.
Ansatte har fått opplæring via Vestre Vikens felles opplæringstilbud, og avdelingen gjennomfører i tillegg læringsnettverk for forbedringer innen prioriterte områder med egne ressurser. Her brukes kunnskapsbaserte og systematiske metoder for endring.
Læringsnettverk er i seg selv en kunnskapsbasert organisering for implementering, spesialt når flere skal gjøre lignende arbeid.
Vi gratulerer så mye med velfortjent pris. Det blir utrolig spennende å følge arbeidet videre med tanke på vedvarende forbedringer og håper erfaringer fra nettverk med fokus på implementering kan spres både hos oss og videre ut i landet-
Tusen takk til alle som gjør en innsats for å forbedre og utvikle!
Det er ekstra gledelig at årets nominerte representerer stor bredde av forbedringsaktivitet innen somatikk, psykisk helse og rus, klinisk diagnostikk, prehospitale tjenester og intern service. Arbeidene har stor betydning for pasienter ansattes arbeidshverdag, og er til inspirasjon og læring for andre seksjoner og avdelinger.
Prisen deles ut hvert år og juryen har i år bestått av kvalitetssjef Hanne Juritzen, assisterende fagdirektør Joachim Thorkildsen, spesialrådgivere forbedringskunnskap Ida Waal Rømuld og Åse Stavland Lexberg.