En sprek gjeng brukte sykkelen som transportmiddel til Arendalsuka

For tredje året på rad har Aktiv mot kreft arrangert sykkeltur fra Pusterommet i Skien til Arendal. I år var overlege ved kirurgisk avdeling på Bærum sykehus, Guro Kleve, en av syklistene.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 04.09.2022
Sist oppdatert 06.09.2022
Aktiv mot kreft sykler Skien Arendal
Gjengen som syklet fra Skien til Arendal. Foto: Aktiv mot kreft

​En fin arena for å skape oppmerksomhet 

I år var Vestre Viken og Aktiv mot kreft til stede under Arendalsuka. Arendalsuka er en fin arena for å skape oppmerksomhet rundt viktige saker.

– Jeg skulle til Arendal for å presentere et prehabiliteringsprosjekt​​. Jeg fikk en forespørsel fra Aktiv mot kreft til å bli med å sykle, og da måtte jeg jo si ja. Jeg tok det som en utfordring, og det hørtes gøy ut, forteller Guro.
Overlege ved Kirurgisk avdeling på Bærum sykehus, Guro Kleve

Overlege ved Kirurgisk avdeling på Bærum sykehus, Guro Kleve

​Aktiv mot kreft jobber for å få frem viktigheten av fysisk aktivitet, både før diagnose, underveis i behandlingen og etter behandling.


– Det er viktig med forbyggende trening før man får en kreftdiagnose, da stiller man bedre rustet til alt man skal igjennom, sier daglig leder i Aktiv mot kreft Helle Aanesen

Gjengen som syklet var en god blanding av tidligere kreftpasienter, ansatte ved Aktiv mot kreft, sykehusansatte og folk fra andre samarbeidsbedrifter. Helle forteller at de pleier og invitere ganske bredt, og at de prøver og ønsker å få med politikere. Selv om det viktigste med deltakelsen på Arendalsuka er de faglige arrangementene, er denne sykkelturen også en viktig del av å rette oppmerksomhet mot viktigheten av trening når det kommer til kreft.

Oppfordrer flere fra Vestre Viken til å være med neste år

Guro som til vanlig jobber ved Bærum sykehus er ikke vant til lange sykkelturer. Til tross for at turen fra Skien til Arendal er krevende, fikk ikke Guro anledning til å trene så mye på forhånd.

– Jeg trente ikke så mye på forhånd, jeg hadde et benbrudd etter en påkjørsel, så jeg fikk bare tatt noen få sykkelturer på forhånd. Jeg hadde tre turer på tre mil, og en tur på Rallarvegen i sommer. Jeg har en god grunnform og en vilje av stål, så jeg hadde ikke gitt meg, forteller Guro.

Dette er tredje året Aktiv mot kreft arrangerer sykkeltur fra Pusterommet Skien til Arendal, og det er ikke tilfeldig at turen starter ved et av Pusterommene.

– At vi starter ved et Pusterom får det hele til å henge sammen, Pusterommene er en av våre hovedsatsninger, så at det at vi starter med å varme opp der er helt naturlig, Sier Helle.

Helle forteller at turen har blitt tradisjon og at hun allerede gleder seg til neste år. Da håper hun å få med enda flere. Det er heller ikke siste året Guro ønsker å være med.

– Jeg oppfordrer alle til å være med neste år, og gjerne flere fra Vestre Viken, avslutter Guro.