Dobling i antall smittevask

Renholderne gjør en formidabel jobb i den travle korona-situasjonene på sykehusene.– Antall smittevask er mer enn doblet i forhold til normalen, sier avdelingssjef Kjersti Lohne Enersen i Vestre Viken HF.

Publisert 21.04.2020
Sist oppdatert 06.06.2023
Renholdsoperatør Niranjini Pathmanathan på Bærum sykehus forteller om travle arbeidsdager, men med god arbeidsmoral blant de ansatte.

På Bærum sykehus møter vi renholdsoperatøren Niranjini Pathmanathan, som bor på Vøyenenga i Bærum. Hun har jobbet på sykehuset i over 20 år, og jobber for tiden mest med renhold i rom på intensivavdelingen.

 - Jeg synes egentlig arbeidsoppgavene går greit, forholdene tatt i betraktning. Vi må ha på fullt smittevernutstyr når vi utfører renhold på intensivavdelingen. Det er av- og påkledning noen ganger i løpet av en arbeidsdag, men det går fint. Du blir vant til det. Litt varmt er det med alt utstyret på, men det tåler vi, smiler Niranjini. 

Renholdsoperatøren er imponert over ståpåviljen som hun opplever blant de ansatte. 

- Alle står på for å få jobben gjort. Det er ikke noe å si på arbeidsmoralen, forteller Niranjini Pathmanathan. 

Dobling i smittevask

Kjersti Lohne Enersen er avdelingsleder for renhold og tekstil i Vestre Viken HF. Hun er stolt over medarbeiderne sine. Det å legge om legge om bemanningen fra normal situasjon til døgnbemanningen som er i dag, har gått fint. I løpet av kort tid fikk hun og kollegene organisert renhold på nattetid og gjort smittevern til en stor del av arbeidsdagen.

- Når vi sammenligner antall smittevask i mars 2019 med mars 2020, har vi fått mer enn en dobling!

Trygt for pasienter og ansatte

Samarbeidet er tett mellom avdelingssjefen, de lokale seksjonslederne og renholderne i helseforetaket.

Sammen med over 200 medarbeidere har de ansvar for å gjøre hverdagen trygg for pasienter og rundt 9500 ansatte.

- Alle trenger en stor takk for innsatsen som de har gjort de siste ukene, sier Kjersti Lohne Enersen.