Dobbelt partilederbesøk på Bærum sykehus

Med et par timers mellomrom var både Venstres partileder Guro Melby og FrP-leder Sylvi Listhaug innom Bærum sykehus torsdag 2. mai for å lære mer om tilbudene ved sykehuset.

Publisert 02.05.2024
En kvinne og en mann som står ved et badekar
Partileder Guri Melby i samtale med avdelingsjordmor Kjersti Nordrum inne på et av føderommene på Bærum sykehus.

Først ut var Venstre-leder og tidligere kunnskapsminister Guri Melby. Hun besøkte Bærum sykehus torsdag 2. mai for å lære mer om LUNA fødetilbudet og gikk god informasjon om tilbudet både av klinikkdirektør Trine Olsen, avdelingssjef Aase Pay fra føde/gyn-avdelingen og avdelingsjordmor Kjersti Nordrum.

De fortalte ivrig om LUNA-tilbudet på Bærum sykehus, som har fått mye positiv omtale siden det ble innført i fjor høst.

Hva er LUNA?

LUNA Føde er et helhetlig, jordmorstyrt fødetilbud for kvinner med fødeplass på Bærum sykehus. LUNA fremmer kontinuitet i svangerskap, fødsel og barseltid – og jordmødrene har fokus på den naturlige fødselsprosessen. Tilbudet gjelder for friske kvinner med ukompliserte svangerskap og som ønsker og er motivert for naturlig fødsel.

Les mer om LUNA Føde

En lege som holder en presentasjon
Klinikkdirektør Trine Olsen fortalte partilederen om LUNA-tilbudet.

Guri Melby ønsket å lære mer om LUNA Føde er, hvor viktig det er og hvilke utfordringer det har knyttet til seg.

Partilederen fikk en omvisning på fødeavdelingen på Bærum sykehus og mer detaljert informasjon både om avdelingen og det totale fødetilbudet på sykehuset.

Listhaug og Hoksrud besøkte Pusterommet

Samme dag fikk Bærum sykehus også besøk av en annen partileder. FrP-leder Sylvi Listhaug besøkte Pusterommet på Bærum sykehus sammen med stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP), som også er andre nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

Der møtte de blant andre leder for Aktiv mot kreft, Helle Aanesen, klinikkdirektør Trine Olsen og ansatte og samarbeidspartnere på Pusterommet.

En mann og en kvinne som står ved siden av hverandre og smiler
Klinikkdirektør Trine Olsen, stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) og partileder Sylvi Listhaug (FrP) på besøk på Pusterommet på Bærum sykehus.

Pusterom på 21 sykehus

Det er Pusterom på alle somatiske sykehusene i Vestre Viken. Et Pusterom er et trenings- og aktivitetssenter som tilbyr tilpasset fysisk aktivitet til kreftpasienter under og etter behandling. Det er også en møteplass og sosial arena for pasienter i samme situasjon.

Aktiv mot kreft har de siste 15 årene tilrettelagt for at kreftpasienter skal få mulighet til å få persontilpasset trening som en del av sin behandling ved etablering av Pusterom (treningssentre) på 21 norske sykehus.

Politikerne fra Fremskrittspartiet fikk god og nyttig informasjon både fra ansatte som jobber med kreftbehandling, trening og tilbud på Pusterommene – i tillegg til at Aktiv mot kreft ga god informasjon og synspunkter på hva de ønsker gjennomført i årene fremover for å skape et enda bedre tilbud.

Du kan se flere bilder fra partilederbesøkene ved å gå inn på våre Facebooksider.