Barneavdelingen fikk besøk av Frisk Asker Hockey

Latteren satt like løst som smilet da de erfarne idrettsutøverne og Frisk Asker-maskoten Friskus gledet barna med gaver, lek og selfies.

Publisert 24.04.2023
En gruppe mennesker som poserer med en person i et plagg

​​​Frisk Asker har i lang tid jobbet for​ å gi barn og unge muligheten til å delta i idrett. Det er et kjent problem at mange familier ikke har råd til å la barna sine delta. Frisk Asker har i den forbindelse opprettet et Bamsefond som donerer penger til ulike organisasjoner og sykehus. 

I tillegg til dette sørger Frisk Asker for å gi barn og unge fine opplevelser. Hvert år gjennomfører hockeylaget en «Bamsekamp». Her er formålet å samle inn penger som senere blir donert til sykehus og andre prosjekter. 
 
I år var vi så heldige å få besøk på Barne- og ungdomsavdelingen ved Drammen sykehus.


F.V: Fayen-Vestavik, Bonsaksen og Sondre Bolling Vaaler. Foran: Friskus.

F.V: Fayen-Vestavik, Bonsaksen og Sondre Bolling Vaaler. Foran: Friskus.

Bonsaksen, Fayen-Vestavik, Sondre Bolling Vaaler og maskoten Friskus sørget for at barna ved Barne- og ungdomsseksjonen og Seksjonen for Poliklinikk og dagbehandling fikk en veldig fin dag. 

Asker Frisk og en pasient
Laget hadde med seg masse bamser, leker og spill. Barna som ønsket var så heldige at de fikk hilse på laget samtidig som de fikk en liten oppmerksomhet. De minste barna fikk bamser og diverse leker, mens de største barna fikk formel 1 magasiner og Lego. Alle så ut til å være strålende fornøyd med både leker og å få hilse på laget. Og ikke minst Friskus! Friskus var veldig populær blant barna, selv de aller minste hadde lyst til å hilse på. 

Maskot: Friskus
Stjernespiller Alexander Bonsaksen, med 13 år på landslaget og over 180 landskamper på merittlisten, fikk med seg barna i lekent innebandyspill sammen med lagkameratene Henrik Fayen-Vestavik og Sondre Bolling Vaaler. 

Asker Frisk og pasienter spiller hockey i gangene

Også spillerne var fornøyd med besøket til Drammen sykehus.

 Det var en utrolig fin opplevelse! Det å møte barn i ulike situasjoner, og kunne bidra til at de får en liten pause fra det de står i, setter jeg stor pris på. Det er klart man gjør seg noen tanker, når man møter barn på alder med sitt eget, som i perioder har sykehuset som sitt hjem. Vi er heldige som har mulighet til å være med på dette, og jeg håper jo at noe av det vi gjorde i dag kan være med på å gi barna noen positive minner fra tiden på sykehus, sier Alexander Bonsaksen

Både Bolling Vaaler og Fayen-Vestavik nikker, anerkjennende, mens Bonsaksen snakker,

 Når man går inn der, tenker man kanskje at det skal bli krevende å møte barn som står i vanskelige situasjoner. Men så er barna så mottagelige og åpne, så lekne. Jeg er takknemlig for at jeg har fått oppleve dette, legger Bolling Vaaler til.