Åpnet Pusterom i Drammen

Onsdag 11. januar åpnet Pusterommet på Drammen sykehus. - Dette er et flott tilbud til kreftpasientene.

Publisert 11.01.2017
En gruppe mennesker som holder instrumenter
Fra åpningen av Pusterommet i Drammen. Fra venstre: Aktiv mot kreft-ambassadør Karoline Dyhre Breivang, adm. dir. Nils Fr. Wisløff, statssekretær Anne Grethe Erlandsen, kreftpasient Marit Larsen, klinikkdir. Britt Eidsvoll og bruker Line Victoria Bergh

Med onsdagens åpning i Drammen har alle de fire somatiske sykehusene i Vestre Viken eget Pusterom. Pusterommene er treningsrom spesielt tilrettelagt for kreftpasienter.

- Dette er en stor dag for Vestre Viken. Vi har nå Pusterom på alle våre fire somatiske sykehus. Dette er et godt tilbud til kreftpasientene i Vestre Viken, og vi vet at Pusterommet her i Drammen vil være til stor glede for mange pasienter når de nå får et viktig tilbud ved sitt lokale sykehus, sa direktør Nils Fr. Wisløff i sin åpningstale.

Det er godt kjent at fysisk aktivitet har en svært positiv virkning for pasientene, så vel psykisk som fysisk. På Pusterommet kan man trene sammen med andre pasienter under kyndig veiledning.

Håp for pasientene

- Jeg håper Pusterommet kan være med på å gi håp for pasientene som skal trene her. Jeg åpner nå mitt tredje Pusterom, og jeg synes det er like stas hver gang, sa statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Anne Grethe Erlandsen.

I tillegg til å være treningsrom for kreftpasienter, er også Pusterommene en sosial arena hvor man møter mennesker med noen av de samme utfordringene man selv kjenner på i hverdagen.

- Dette vet vi at pasientene i Drammen vil sette pris på. Vi har jobbet med dette i to år, og endelig kan vi ta det i bruk, sier klinikkdirektør ved Drammen sykehus, Britt Eidsvoll.

Onsdagens åpning i Drammen er det fjortende Pusterommet i Norge. Av disse er fire i Vestre Viken. Organisasjonen Aktiv mot kreft bidrar til drift og oppstart av Pusterommene. De har som mål at alle sykehus i Norge som har kreftbehandling skal ha et Pusterom.