Åpner nyoppusset akuttmottak

Etter drøye to måneder i eksil på Dagkirurgisk senter, kunne endelig pasienter og personale flytte tilbake til et nyoppusset akuttmottak ved Kongsberg sykehus.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 31.08.2021
Sist oppdatert 06.06.2023
Akuttmottak Kongsberg sykehus

Sykepleier Guro Haugetuft Sletta og Maren Anne Holte ønsker velkommen til det nyoppussede akuttmottaket på Kongsberg sykehus.

Etter å ha stått nærmest uforandret siden 70-tallet, var det på høy tid med en grundig oppussing av akuttmottaket ved Kongsberg sykehus. Selv om arealene er de samme, er det en totalt renovert avdeling som stod ferdig nå i slutten av august. 

15 millioner fra BRK-midlene (oppgraderingsmidler til sykehusene i Bærum, Ringerike og Kongsberg) var rammen for oppussingen, og den vil komme både pasienter og personalet til gode. Det er nemlig ikke bare overflatene som har fått ny farge. Det er installert nytt teknisk utstyr i alle rom. Både pasientsignalanlegg og overvåkningsanlegg er nytt. Mottaket har også fått et nytt, moderne isolat som er med på å gjøre pasientbehandlingen bedre. 

Hverdagen for de ansatte blir bedre. Hvert rom har fått egne arbeidsstasjoner med PC-er, noe som gjør at personellet har pasientdata raskt tilgjengelig, og kan oppdatere systemene uten å forlate rommet. Det har også blitt plass til et nytt arbeidsrom for de ansatte. 

Selv om grunnflaten på akuttmottaket er det samme som før, er det gjort en del ombygginger og endringer som gjør arealet mer funksjonelt. Akuttmottaket kan huse 12-15 pasienter, i tillegg er det venterom med stoler til flere. I gjennomsnitt er en pasient på akuttmottaket i to og en halv time før de sendes videre inn i sykehuset eller hjem. Venterommet er også oppgradert med muligheter for kjøp av både kald og varm drikke.

Oppussings-prosjektet har vært krevende for både personalet og pasientene. Gleden er desto større nå når lokalene tilfredsstiller hva man ønsker seg i et moderne akuttmottak. 

Avdelingssykepleier Jeanette Ingebrigtsen

Avdelingssykepleier Jeanette Ingebrigtsen er veldig fornøyd med de nye lokalene.