Ansatt som ny klinikkdirektør for prehospitale tjenester

Snorre Birk Gundersen er ansatt som klinikkdirektør for prehospitale tjenester i Vestre Viken HF. Han har vært konstituert i stillingen store deler av 2023.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 28.08.2023
En mann med skjegg
Snorre Birk Gundersen

Tirsdag 22. august ble Snorre Birk Gundersen formelt ansatt som ny direktør i Klinikk for prehospitale tjenester i Vestre Viken HF. 

Han har vært konstituert klinikkdirektør i perioden januar – mars og fra mai frem til nå. 

Gundersen har vært avdelingssjef for ambulansetjenesten i Vestre Viken i til sammen 13 år over to perioder, og har også jobbet i Helsedirektoratet og som kommunalsjef for helse-, sosial og omsorgs i Røyken kommune. 
 
Han har jobbet operativt i ambulanser i mange år og er sykepleier i bunn. Gundersen var faktisk en landets aller første utdannede fagarbeidere i ambulansefaget og ble senere paramedic. 

- Gleder meg til å ta fatt på oppgaven

Selv om han har fungert i klinikkdirektørstillingen i store deler av 2023, var han både lettet, glad og beæret da det ble klart at han får jobben permanent. 
 
- Dette er en utrolig spennende og interessant samfunnsbestilling og oppgave som jeg gleder meg til å ta fatt på. Jeg ser at vi definitivt har et potensiale i klinikken – vi har så utrolig dyktige folk på laget vårt. Jeg ser også at vi har et kjempe potensiale i helseforetaket vårt i form av samarbeid og samhandling oss imellom. Der skal vi bli mye bedre – og det ønsker jeg å bidra til, sier Snorre Birk Gundersen.

​Folk skal glede seg ti​l å gå på jobb

​Som leder er den nye klinikkdirektøren opptatt av flere ting:
 
- Kvalitet, tillit, respekt, arbeidsglede og tydelighet. Jeg er opptatt av at folk skal glede seg til å dra på jobb. I omstillings- og endringstider er det vanskelig å snakke om motivasjon til å gjøre det lille ekstra hvis de ansatte er usikre og redde. Det viktig å glede seg til å gå på jobb, da yter de ansatte også det lille ekstra. I Vestre Viken har vi alle mulige forutsetninger for å lykkes med å lage en fremtidsrettet og godt helsetilbud, det er jeg helt sikker på, sier klinikkdirektøren.

Flere kabaler må løse​s

Nå som Snorre Birk Gundersen har rykket opp fra avdelingssjef til klinikkdirektør, starter jobben med å rekruttere folk inn i hans «gamle» rolle. 

- Vi kommer til å lyse ut stillingen ganske snart og håper på en god prosess med bred involvering uten at det tar lenger tid enn nødvendig. 
 
- Jeg er heldig som får lov til å lede en klinikk med utrolig mange dyktige og dedikerte ansatte, så den midlertidige løsningen med konstituering i organisasjonen fortsetter til vi har en permanent løsning, forteller Snorre Birk Gundersen.