- Vi er alle i samme båt

To år med pandemi har preget hele Vestre Viken. Sykehusprest Tor Magne Handeland mener pandemien er en kraftig påminnelse om at vi alle er i samme båt.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 21.02.2022
Sist oppdatert 04.07.2024

Koronapandemien har preget hverdagen i to år og ansatte i Vestre Viken har lagt ned en betydelig innsats. Vi presenterer i ukene fremover noen minihistorier i sosiale medier fra pandemihverdagen til ansatte.

Følg med på Vestre Viken på Facebook og Instagram.

Sykehusprest Tor Magne Handeland.

Sykehusprest Tor Magne Handeland.

En av de som har skrevet noen år, er Tor Magne Handeland, som jobber som sykehusprest:

- De siste to årene har det vært vondt og krevende å være vitne til mennesker som ikke har kunnet se hverandre og være sammen i viktige og kritiske faser av livet, noen ganger ved livets slutt.

- Språk, kommunikasjon og samtale er mitt viktigste verktøy, så for min egen del har bruken av munnbind og smittevernutstyr ofte gjort arbeidet ekstra utfordrende, forteller sykehuspresten.

Takknemlig

- Mitt arbeid består i å hjelpe pasienter og pårørende med å komme til rette med den livssituasjonen de befinner seg, i tillegg til veiledning, undervisning og kursing av ansatte i andre yrkesgrupper på sykehuset.

- Jeg blir takknemlig og glad når jeg ser tilbake og tenker på all evnen til omstilling, innsats- og samarbeidsvilje, imøtekommenhet og utholdenhet jeg har opplevd på tvers av alle yrkesgrupper på sykehuset, og hos pasienter og pårørende. Pandemien er en kraftig påminner om at vi alle er i samme båt, sier sykehusprest Tor Magne Handeland.