- ​Alle får hjelp – men gi korrekte opplysninger

Når du kommer til sykehusene våre vil du bli stilt kontrollspørsmål før du slipper inn på sykehuset. Dette gjøres for å forhindre spredning av smitte. – Ekstremt viktig at vi får korrekte opplysninger, sier seksjonsoverlege Jørn E. Rasmussen på Drammen sykehus.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 24.09.2020
Sist oppdatert 03.07.2024
Jørn Einar Rasmussen
Jørn E. Rasmussen, seksjonsoverlege ved akuttmottaket på Drammen sykehus.

Sykehusene i Vestre Viken har nå grønn beredskap. Driften går som normalt, men det opprettholdes beredskap i forbindelse med koronapandemien.

Det betyr blant annet at det fortsatt er adgangskontroll alle steder i Vestre Viken. Alle som kommer til sykehuset må svare på spørsmål/screenes i adgangskontrollen, noe som gjøres for å unngå koronasmitte inne på sykehusene.

Økende antall smittetilfeller

Det er for tiden en økning i antall smittetilfeller i Drammen-regionen.

– Det er veldig viktig at alle er ærlige om hvilke symptomer de har når de kommer til sykehuset. Om du kommer med en brukket ankel eller andre skader, så må man si fra dersom man har symptomer som kan forbindes med korona, sier Jørn E. Rasmussen, seksjonsoverlege ved akuttmottaket på Drammen sykehus.

Alle skal få hjelp

Seksjonsoverlegen sier folk ikke må være redde for å ikke få hjelp, uansett hva de svarer i sjekken på utsiden av sykehuset.

- Alle får hjelp – uavhengig om man har symptomer på korona. Grunnen til at det er så viktig å få korrekt informasjon, er at sykehuset er redde for at pasienter skal komme inn på sykehuset og spre smitte til andre pasienter og ansatte. Får vi den informasjonen vi trenger i starten, kan vi behandle dette på en trygg og god måte for alle parter. Du får den samme hjelpen, men er det mistanke om korona blir du holdt unna andre til vi har fått testet deg, sier Rasmussen.

- Svar ærlig på spørsmålene

Klinikkdirektør Trine Olsen ved Bærum sykehus oppfordrer befolkningen til å svare ærlig på spørsmål i adgangskontrollen. Uansett svar får folk hjelp.

- Vi har hatt adgangskontroll siden korona startet. Vi har opplevd at folk har forsøkt å skjule symptomer i adgangskontrollen. Når slikt skjer risikerer vi at smitte slipper inn på sykehuset, forteller Trine Olsen.

Trine Olsen

Klinikkdirektør Trine Olsen, Bærum sykehus.

Les mer om dette her: vestreviken.no/beredskap

Denne artikkelen er over tre år og ikke oppdatert i henhold til dagens retningslinjer innen smittevern.