Diagnose
Kronisk revmatisk sykdom 18-25 år, Drammen sykehus
Overgangen fra å være barn til å bli voksen kan være en krevende tid for alle. Dersom du i tillegg har en kronisk sykdom som du må lære deg å ta ansvar for og hensyn til, kan denne tiden oppleves ekstra utfordrende. Et viktig ledd i å støtte ungdommer gjennom denne prosessen er å ha et godt strukturert overgangsprogram i helsetjenesten.
Ved siste kontroll på barne- og ungdomsklinikken (BUK) vil du få tilbud om å hilse på sykepleieren som vil bli din kontaktperson på voksenavdelingen. I enkelte tilfeller kan det være aktuelt at kontaktsykepleier fra voksenavdelingen deltar ved siste konsultasjon ved BUK. Dette vurderes av lege/sykepleier ved BUK.
Barne- og ungdomsklinikken sender henvisning til voksenavdelingen det året du fyller 18 år. Henvisninger blir vurdert i løpet av en uke. Du får da tildelt en pasientkoordinator som vil være din kontaktperson i voksenavdelingen frem til du fyller 25 år. Innen to uker etter henvisningen er vurdert vil du bli ringt opp av din kontaktsykepleier. Du vil få informasjon om avdelingen og om når du har fått time. Ventetid frem til første konsultasjon ved voksenavdeling vurderes i hvert enkelt tilfelle ut fra diagnose og status ved siste konsultasjon ved barneklinikken. Alle får time i løpet av seks måneder.
Utredning
I brevet med innkallelse til første time ligger også ett blodprøveskjema. Vi ønsker at du tar blodprøver en til to uker før avtalt time, da dette hjelper oss å vurdere din sykdomsaktivitet. Blodprøvene tar du hos fastlegen din.
Behandling
Varighet av første konsultasjon ved voksenavdelingen. Det er satt av 60 minutter til revmatolog og 45 minutter til sykepleier ved din første konsultasjon på voksenavdelingen.
Oppfølging
Videre oppfølgning vurderes ut ifra hver enkelt pasients sykdomsaktivitet og situasjon. Vi har fokus på kontinuitet, og tilstreber så langt det er mulig at du treffer samme revmatolog og sykepleier ved hver time. Sykepleieren vil være din primære kontaktperson, og er den du kan ta kontakt med om du har spørsmål, eller noe oppstår så du har behov for våre tjenester.
Vi har et tverrfaglig team ved avdelingen, og henviser til andre faggrupper etter individuelle behov. I tillegg til sykepleier og revmatolog, kan du få samtale og hjelp fra ergoterapeut, fysioterapeut, sosionom og farmasøyt.
Kontakt
Drammen sykehus
Revmatologisk seksjon, Drammen sykehus
Oppmøtested
Vi holder til i et eget bygg vis à vis inngangen til akuttmottaket ved Drammen sykehus.Drammen sykehus
Dronninggata 28
3004 Drammen