Foreldreprogram for foreldre til barn med autismespekterforstyrrelse og/eller psykisk utviklingshemming
Formålet med foreldreprogrammet er å styrke og støtte opp om sentrale foreldreferdigheter. Det er spesielt fokus på hvordan foreldreferdighetene endres gjennom å samhandle og oppdra et barn som har vansker innenfor autismespekteret og/eller psykisk utviklingshemming av lett eller moderat grad.
Programmet er basert på Glenne regionale senter for autisme sitt foreldreprogram, og bygger på kunnskap om autismespekterforstyrrelse (ASD) og psykisk utviklingshemming samt analyse av samhandling og prinsipper fra "De utrolige årene" av Webster-Stratton.
Utredning
Programmet går over 12 uker, fordelt på seks hele dager annenhver uke. Det er mulig å søke NAV om opplæringspenger for å delta.
Behandling
Foreldreprogrammet kan deles inn i tre deler. Alle delene av foreldreprogrammet bygger på hverandre, og gir deltakerne muligheten til å skape en mer positiv samhandling og forebygge vanskelige situasjoner både hjemme og i nærmiljøet.
Oppfølging
Du inviteres til et oppfølgingsmøte ca. seks måneder etter programslutt.
Virker foreldreprogrammet?
Dokumenterte erfaringer som til nå er samlet inn, viser at foreldre etter å ha gjennomført dette foreldreprogrammet opplever færre problemer i samhandlingen med barna sine. De beskriver også at problemene oppleves som mindre belastende, og at de i større grad er i stand til å løse nye problemer.
Kontakt
Konggata 51, Drammen
Habiliteringssenteret, Drammen sykehus
Oppmøtested
Konggata 51. Hovedinngangen har adkomst BAK Wergelandsgate 10.Konggata 51, Drammen
Konggata 51
3019 Drammen