ARA, Konnerud

Vi holder til på Konnerud, 10 minutter fra Drammen sentrum. Vi tilbyr behandling til pasienter med rusavhengighet i tilfeller når poliklinisk tilnærming ikke er tilstrekkelig.

Varighet på behandlingen er inntil 16 uker. Behandling er frivillig og gis til voksne. Seksjonen tilbyr parbehandling.

I behandlingsperioden vil det være tett samarbeid mellom pasient, pårørende og kommunen, poliklinikk og øvrig spesialisthelsetjeneste. Det vil også være fokus på hva som skal skje med pasienten etter utskrivelse fra døgn. Pasienten og de ulike aktørene må samarbeide om nødvendig behandling, ettervern og hvor dette skal tilbys. Som en del av en helthetlig behandling vil pasienten inngå i pakkeforløp for TSB-pasienter (tverrfaglig spesialisert rusbehandling)

Behandling ved seksjonen innebærer en kombinasjon av:

 • Individuell rettet behandling 
 • Gruppeterapi 
 • Miljøterapi 
 • Fysisk aktivitet 
 • Undervisning

Vi har 12 døgnplasser. Samtlige pasientrom har eget bad. Videre er våre lokaler delt i to bygninger – Paviljongen; hvor pasientene bor, spiser og oppholder seg mesteparten av tiden. I Paviljongen har også ansatte sitt vaktrom. Den andre delen er Vestibylen – her finner du kontorer, grupperom, besøksrom og forsamlingsrom.

Beliggenheten grenser til Konnerudmarka – med natur, skiløyper, idrettsanlegg og friluftsområder i umiddelbar nærhet.

Kontakt

Sentrabord | Direkte | Vaktrom | Seksjonsleder

 • Mandag 08:00 - 15:30
 • Tirsdag 08:00 - 15:30
 • Onsdag 08:00 - 15:30
 • Torsdag 08:00 - 15:30
 • Fredag 08:00 - 15:30
 • Lørdag STENGT
 • Søndag STENGT

Postadresse

Vestre Viken HF
Postboks 800
3004 Drammen

Slik finner du fram

Oppmøtested

Vi holder til i Torsbergveien 20 i bydelen Konnerud i Drammen. Se lenkene til høyre eller ring oss for nærmere veibeskrivelse.

ARA Konnerud

ARA Konnerud

Torsbergveien 20 på Konnerud i Drammen

3032 Drammen

Praktisk informasjon

​​Betaling for timer ved våre behandlingssteder

Har du vært til undersøkelse eller behandling ved en av våre poliklinikker, må du betale egenandel, som du kan lese mer om på helsenorges nettsted

I enkelte tilfeller kan man være fritatt for egenandel ​(ta med dokumenatasjon).

NB! Vær oppmerksom på at du uansett kan bli belastet for kostnader til materiell (f.eks. bandasje) som brukes under konsultasjonen, selv om du har frikort eller er fritatt fra å betale egenandel.

Er du ikke medlem av norsk folketrygd, kan det hende du må betale selv

Her kan du lese mer om situasjoner som kan medføre andre betalingsordninger

Du kan også kontakte NAV for å finne ut mer om hvilke rettigheter du har før timen hos oss

Dersom du har time hos oss og ikke kan møte til timen, må du avbestille eller endre timen senest 24 timer (kun hverdager) før avtalt tid. Hvis timen din er en mandag må du avbestille den senest fredagen før.

Sier du ikke ifra om timeendring eller avbestilling innen fristen, må du betale gebyr for ikke å ha møtt til timen.


 Info om dekning av reiseutgifter

Som pasient kan du ha rett til å få dekket utgifter du har hatt i forbindelse med reiser til og fra behandling.  Hovedregelen er at du får dekket rimeligste reisemåte til nærmeste behandlingssted.

Les mer om hvordan du går frem på helsenorge.no

​Vestre Viken drifter Helseekspressen i Buskerud. Dette er busser med medisinsk utstyr ombord og som går til og fra Hallingdal, Numedal og Kongsberg mot Drammen og Oslo.

Plass på bussen bestilles enten via Pasientreiser hvis det er trafikalt grunnlag, eller via ansvarlig behandler (lege) hvis det er medisinsk årsak til å reise med bussen.​ 

Tidtabeller og mer informasjon om Helseekspressen

Vi ønsker dine synspunkter og tilbakemeldinger på våre tjenester – enten du er pasient, pårørende eller helsepersonell.

Se hvordan du går frem for å klage, gi ros eller hjelpe oss å bli bedre

Mange pasienter og pårørende ønsker å ta bilder eller video som et minne fra tiden ved et behandlingssted. Det blir som regel tillatt så lenge det kun er et sted, deg selv, pårørende eller venner som blir avbildet eller tatt opp og alle synes det er ok.

Samtidig er det viktig å vite at behandlingsteder ikke er offentlige rom og at det kan være folk som ikke ønsker å bli fotografert, filmet, eller at lyd blir tatt opp av dem. Inne på behandlingssteder skal personvernet ivaretas og folk har rett til å forbli anonyme hvis de ønsker det. På behandlingssteder er det ikke lov til å ta bilder av, filme, eller ta lydopptak av medpasienter, besøkende eller ansatte uten at de har gitt tydelig samtykke til det først.

Bakterier

Har du tidligere fått påvist antibiotikaresistente bakterier (MRSA, VRE, ESBL), må du gi oss beskjed. Har du arbeidet i helsetjenesten, fått tannbehandling eller behandling på legevakt eller sykehus utenfor Norden i løpet av de siste 12 månedene? Da må du be fastlegen din teste deg for bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika. Fastlegen vil sørge for at svaret kommer til sykehuset/behandlingsstedet.

Virus

Her kan du se info om koronavirus, pandemien, våre tiltak for å bekjempe den, hva du skal gjøre om du har time hos oss m.m.