Sykehusskole, leketerapi og sanserom, Drammen sykehus

Vi har både sykehusskole, leketerapi og sanserom. Her jobber lærere og førskolelærer som tilrettelegger individuelle opplegg for barn og ungdom som er innlagt ved sykehuset.

Sykehusskolen
Sykehusskolen er tilknyttet Lerberg skole- og kompetansesenter og lærerne som jobber her har videreutdanning i spesialpedagogikk. Barn og unge i skolepliktig alder får skoletilbud i 14. etasje eller på pasientrommet. Skolen er utstyrt med bøker fra ulike forlag i alle fag og klassetrinn. Elevene får hjelp til å følge opp ukeplaner og lekser. Vi har i tillegg et variert tilbud innenfor estetiske fag. Skolen hjelper også med å legge til rette for elever i videregående opplæring dersom det er ønskelig.

Leketerapi
Leketerapi er et pedagogisk tilbud hvor barna kan leke og koble av. Her får barna mulighet til å tenke på noe annet enn sykdommen sin. Sammen med pedagogen kan de få ro og støtte til å bearbeide opplevelsene sine. Leketerapien er et fristed – fritt for undersøkelser og prøver.

Sanserom
Sanserommet er et sted å være hvor det ikke stilles noen krav, og hvor atmosfæren er trygg og rolig. Unødvendige stimuli stenges ute og sansene stimuleres med blant annet følbare inntrykk, musikk og lyseffekter. Sanserommet kan benyttes av barn, ungdommer og foreldre som er tilknyttet alle våre seksjoner. Det brukes etter avtale og sammen med personale.

Åpningstider:
Mandag- torsdag: kl. 09.30-14.30 (pause kl. 11.45-12.30)
Fredag: kl. 09.30-14.00 (pause kl. 11.45-12.30)
 

Kontakt

Sentralbord:

Postadresse

Vestre Viken HF
Postboks 800
3004 Drammen

Slik finner du fram

Oppmøtested

Ta heis A til 14. etasje.
En by med mange bygninger og trær

Drammen sykehus

Dronninggata 28

3004 Drammen

Praktisk informasjon

På Drammen sykehus kan du treffe en sykehusklovn!

Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Gjennom improvisasjon, lydhørhet og sin helt spesielle klovnekommunikasjon besøker de pasienter, pårørende og helsepersonell. Sammen skaper klovn og barn unike øyeblikk hvor sykehusets rutiner må vike plass for noe annet.

Sykehusklovnene kan tenne livsgnist, øke selvtillit og hente frem barnets friske krefter. Effekten av latter, lek og undring kan mobilisere uante krefter i små og store kropper. Og et klovnemøte kan være en etterlengtet pustepause til foresatte når de ser sine barn og unge fryde seg.

Sykehusklovnene kan ikke forandre situasjonen, men de kan gjøre noe med opplevelsen. Og slik kan et sykehusopphold også bli preget av latter, smil og positive minner. Sykehusklovner kan brukes som magisk medisin og kanskje kan det vonde trylles bort for en liten stund.

Les mer på Sykehusklovnenes nettsider

Bakterier

Har du tidligere fått påvist antibiotikaresistente bakterier (MRSA, VRE, ESBL), må du gi oss beskjed. Har du arbeidet i helsetjenesten, fått tannbehandling eller behandling på legevakt eller sykehus utenfor Norden i løpet av de siste 12 månedene? Da må du be fastlegen din teste deg for bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika. Fastlegen vil sørge for at svaret kommer til sykehuset/behandlingsstedet.

Virus

Her kan du se info om koronavirus, pandemien, våre tiltak for å bekjempe den, hva du skal gjøre om du har time hos oss m.m.