Er barnet ditt innlagt på sykehuset?

Her har vi samlet informasjon som kan være nyttig å lese hvis barnet ditt er innlagt ved Barne- og ungdomsseksjonen. Du får blant annet oversikt over daglige rutiner hos oss, servicetilbudet på sykehuset, hvilket pedagogisk tilbud vi gir og hvilke rettigheter du har når barnet ditt er innlagt på sykehus.

 

Teknisk tegning

Klokkeslett Aktivitet
07:30 – 08:00      Rapport for personalet
08:30 – 09:30      Frokost serveres i buffeten
10:00 – 13:00     Legevisitt
11:00 – 12:00       Lunsj for personalet
12:15 – 13:00       Varm lunsj serveres i buffeten*
15:00 – 15:30       Rapport for personalet
16:00 – 16:45       Middag serveres i buffeten*
18:00 – 20:00       Kveldsmat serveres i buffeten
22:00 – 22:30       Rapport for personalet

* Matservering i helgene: Det er ikke varm lunsj og middagen serveres kl.  13:00-14:00.

På alle pasientrom finnes det et ringesystem som er en snor med en rød knapp i enden (ofte i nærheten av vegglampen). Trykk på denne knappen om dere trenger assistanse eller har spørsmål.

Når personalet har tid for rapport og lunsjavvikling, er det fint om spørsmål enten avklares i forkant eller at dere venter hvis det er mulig.  

 

God hygiene er viktig! Vi har et stort ansvar for å beskytte alle barna som er innlagt hos oss.

Vi ber dere derfor om å være nøye med å vaske/desinfisere hendene:

  • Hver gang dere forlater pasientrommet.
  • Før dere forsyner dere med mat i buffeen.
  • Etter stell og toalettbesøk.
  • Vær også nøye med å hjelpe barnet med det samme.


Håndvask eller desinfeksjon?

  • Når hendene ikke er synlig tilsølt holder det med desinfeksjon.
  • Dersom hendene er synlig tilsølt dere vaske hendene grundig med såpe og vann.

Det er viktig å holde rommet ryddig, og gulvet fri for sko, kofferter, yttertøy osv., slik at vaskepersonalet får vasket så grundig som mulig. Det høye skapet på rommet kan benyttes til oppbevaring.

Isolering

Isolering er av og til nødvendig for barn som har fått påvist en smittsom sykdom eller som vi mistenker å ha en smittsom sykdom. Hensikten med isolering er å hindre spredning av bakterier og virus for å unngå at andre blir smittet og får samme infeksjon. Isolering behøver ikke å bety at den som er isolert er spesielt syk, men isolering er ett av flere tiltak for å hindre smittestoffet i å spre seg. Smittestoff kan spres via hoste og nysing, urin, avføring, puss, blod og oppkast.

NB! Å være isolert innebærer at dere må være på pasientrommet hele tiden. Dere får ikke benytte matserveringen i buffeen eller bevege dere rundt i avdelingen. Bruk ringesystemet på rommet for å få servert mat der eller hvis dere har spørsmål.  


Ved isolering må pasient/pårørende passe på:

  • Døren(e) til rommet holdes lukket.
  • Ikke gå ut av rommet uten avtale med sykepleier eller lege.
  • Unngå å berøre sår eller bandasjer. Gi beskjed til pleiepersonalet hvis dere oppdager søl av kroppsvæsker på bandasje, sengetøy og lignende, eller at bandasjen har løsnet.
  • Mat serveres inne på rommet av pleiepersonalet. Dere kaster matrester og pleiepersonalet rydder ut oppvasken.

Besøkende må passe på:

  • Kontakt pleiepersonalet på vaktrommet før besøkende går inn. Pleiepersonalet orienterer om nødvendige forhåndsregler før besøkende går inn på isoleringsrommet.
  • Besøkende bør ikke sitte på sengekanten, men benytte en stol inne på rommet.
  • Når besøkende forlater isoleringsrommet må de vaske hendene godt med såpe og vann. De kan også bruke desinfeksjonsmiddel som er tilgjengelig.
  • Besøkende som har vært hos en isolert pasient bør ikke besøke andre pasienter på sykehuset etterpå. De bør heller ikke bruke kantinen.

Besøkstider

Vi har ingen faste besøkstider så lenge det passer for barnet og dere som pårørende. På grunn av smittefare kan ikke personer med feber, forkjølelse eller infeksjonssykdommer besøke pasienten (vær spesielt obs på utslett/prikker som kan være vannkopper).


Legevisitt

Legevisitten skjer mandag til fredag i tidsrommet kl. 10:00-15:00. Om kvelden og i helger blir behovet for visitt vurdert fortløpende. Det kan være lurt å skrive ned spørsmål som dere ønsker å ta opp med legen under visitten.

Ortopediske, kirurgiske, øre-nese-hals og øyeleger har egne visittider.


Blodprøver

Vi har faste runder for blodprøver fra kl. 07:45. Hvis barnet skal ta blodprøver på morgenen, kan det være lurt å vekke barnet i forkant av prøvetakingen, slik at prosedyren ikke kommer så brått på. Dersom barnet må ta blodprøver andre tider på døgnet, får dere beskjed om det. For informasjon om hvordan dere kan hjelpe barnet gjennom smertefulle prosedyrer, kan dere lese Hvordan hjelpe ditt barn ved smertefulle undersøkelser/prosedyrer.


Matbuffet

Frokost kl. 08:30-09:30

Lunsj kl. 12:15-13:00

Middag kl. 16:00-16:45 (middagsmenyen henger ved buffeen)

Kveldsmat kl. 18:00-20:00

NB! Meld i fra om allergier eller andre behov så tidlig som mulig, enten til pleiepersonalet eller buffetverten.

I matbuffeen finner dere enkel brødmat, «rett i koppen» supper, kaffe, te, saft m.m. hele døgnet. Si ifra om barnet ønsker is, smoothie eller yoghurt (dette oppbevares på kjøkkenet). Vi har egen ønskemeny med annen mat for barn som er innlagt over lengre tid og som har dårlig matlyst. Gi beskjed til personalet dersom dere ønsker å se ønskemenyen.

Dere kan spise maten på rommet eller på felles oppholdsrom. Kun én pårørende får mat hos oss. Ved alvorlig eller livstruende sykdom får begge pårørende mat. Hvis dere har behov for å oppbevare egen mat, kan dere ha dette i kjøleskapet på oppholdsstua.

Ved buffeten står det en tralle hvor dere setter oppvask og sorterer avfall.  


Lekerom og oppholdsstue

Vi har et lekerom og en oppholdsstue som kan brukes av alle som ikke er isolert. Her er det leker og hobbyaktiviteter for barn i alle aldre. Dersom barnet er isolert kan vi hjelpe med å finne leker til å ha på rommet. Vi har også en veranda som kan benyttes. Dere kan låne DVD’er i den nederste mellomgangen før verandaen. 


Sykehusklovnene

Sykehusklovnene kommer til Barne- og ungdomsseksjonen en gang i uka. Alle sykehusklovnene er profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg på å møte barn og unge for å skape gode opplevelser. Sykehusklovnene kan ikke forandre situasjonen, men de kan gjøre at sykehusoppholdet også blir preget av latter, smil og positive minner. De kan også brukes som magisk medisin og kanskje kan det vonde trylles bort for en liten stund.


Sosiale medier

Vi anbefaler ikke å eksponere det syke barnet i sosiale medier.

Ta hensyn til andre pasienter og våre ansatte hvis dere velger å fortelle om sykehusbesøket på sosiale medier.

  • Ikke del informasjon (bilder/tekst/lyd) om andre som det er sannsynlig at de selv ikke ville ha offentliggjort.
  • Ikke legg ut bilder, film eller lydopptak som identifiser andre uten at de først har samtykket.
  • Hvis dere er i tvil om noe er greit å legge ut, ikke gjør det!

Tilkobling til trådløst nett på sykehuset

  1. Sjekk at du er koblet til Wi-Fi fra enheten din (PC, nettbrett, mobil)
  2. Velg nettverket «SykehusGjest» eller «HelseSorOst».
  3. Når du er koblet til åpnes et vindu der du må opprette ny bruker. Dersom det ikke kommer opp nytt vindu må du åpne nettleseren på nytt for å opprette og aktivere brukeren din.
  4. Skriv inn fornavn, etternavn og ditt mobilnummer og trykk på send inn.
  5. Du får SMS med brukernavn og passord. Åpne nettleseren igjen, skriv disse inn, velg gjestebruker og trykk på logg inn.

Merk:

  • Dersom du bruker mobiltelefon eller nettbrett med 4G, Bluetooth eller annen nettverksoppkobling kan disse noen ganger koble deg på et annet nettverk. Du bør prøve å skru av dette hvis du har problemer.
  • Bruker du mobiltelefon eller nettbrett kan fremgangsmåten variere noe ut fra hvilken nettleser du bruker.
  • Noen ganger må man skrive inn en nettadresse for at startsiden for gjestenettverket skal vises. For eksempel: vestreviken.no


Parkering

Parkeringsplassene ved sykehusområdene følges opp av private og kommunale parkeringsselskap. Det er flere parkeringsplasser i umiddelbar nærhet til sykehuset, men det kan til tider være vanskelig å finne ledig plass. Pass på at du parkerer på parkeringsområdet for besøkende, ikke på parkeringen for ansatte.

Alternativ parkering

Det ligger et parkeringshus i Thamsgate 5 der det ofte er ledig kapasitet. Parkeringshuset ligger ca. 500 meter fra sykehuset.

For mer informasjon om parkering, kart over parkeringsplasser og informasjon om alternativ parkering gå inn på nettsiden: www.vestreviken.no/praktisk-informasjon/parkering.

 

Parkeringskort

Vi har 6 parkeringskort som fortrinnsvis gjelder for foreldre til barn som er innlagt over lang tid og/eller har kronisk, langvarig sykdom. Spør personalet om det er et ledig parkeringskort, så sjekker vi det opp.

Studenter i praksis

Drammen sykehus er en utdanningsinstitusjon for flere yrkesgrupper. Det kan derfor hende at sykepleier eller annet helsepersonell har med en student som er i praksis. Studentene har taushetsplikt på lik linje med alle andre ansatte. Praksisstudier er en verdifull og helt nødvendig del av utdannelsen for helsepersonell. Dere har likevel rett til å reservere dere mot at studenter er med inn til dere.



 

Kiosk/gavebutikk

Ligger i 1. etasje, og har utvalg av diverse varer.


Åpningstid:

Mandag - fredag: Kl. 09:00 - 19:00

Lørdag - søndag: Kl. 11:00 - 18:30


Kantine

Ligger i 1. etasje.


Åpningstid:

Mandag - fredag: Kl. 08:00 - 17:00

Lørdag og søndag: Stengt

Det finnes også automater med mat og drikke i vestibylen i 1. etasje.


Sykehusapotek

Ligger i 1. etasje, til venstre ved hovedinngangen.

Åpningstid:

Mandag - fredag: Kl. 09:00 - 16:00

Lørdag og søndag: Stengt

 

Åpningstid for apoteket ved Drammen legevakt:

Mandag - fredag: Kl. 10:00 - 22:00

Lørdag: Kl. 10:00 - 18:00

Søndag: Kl. 13:00 - 16:00


Informasjonsskranken

Informasjonsskranken ligger i vestibylen i 1. etasje. Her er det også en tavle med oversikt over hvor på sykehuset ulike avdelinger og sengeposter ligger.

Hvis dere har fått parkeringskort fra oss, skal dere registrere dette i informasjonsskranken.

Åpningstid: 
Mandag - fredag: Kl. 07:30 - 20:00

Lørdag og søndag: Kl. 11:00 - 19:00

Kart
Bildetekst

1: Her står du, Drammen sykehus

2: Rema 1000

3: Deli De Luca med bensinstasjon

4: Bragernes torg (sentrum)

5: Spiralen

6: Retning legevakt og legevakts apoteket

7: Lekepark for barn i alle aldre

Rett til aktivisering og undervisning

Barn og unge under 18 år har rett til å bli aktivisert og stimulert under opphold i helseinstitusjon. Barn og ungdom i grunnskolen og i videregående opplæring har under institusjonsoppholdet rett til opplæring.


Pedagogisk team

Våre pedagogiske lokaler ligger i 14. etasje med sykehusskole, leketerapi og sanserom. Skole- og lekearealet er et fristed uten medisinske prosedyrer.

Det pedagogiske teamet består av lærere/spesialpedagoger, barnehagelærer og musikkterapeut.


Sykehusskolen

Barn og unge i skolepliktig alder får tilbud om skole på skolestua i 14. etasje eller på pasientrommet. Lærerne har ulik kompetanse for å dekke alle fagområder. Skolen er utstyrt med bøker i alle fag og klassetrinn. Det er også et variert tilbud i de estetiske fagene. Opplæringen tar utgangspunkt i den enkelte elevs arbeidsplaner fra hjemskolen.

Åpningstid: Mandag – fredag kl. 09:30-14:30 (Pause kl. 12:00-13:00).


Barnehagelærer og leketerapi

Barnehagelæreren gir pedagogisk tilbud til barn i alderen 0-6 år som er på sykehuset ofte og over lengre tid. Det pedagogiske tilbudet kan både gis på leketerapirommet og pasientrommet.

Leketerapirommet er spesielt tilrettelagt med et trygt og pedagogisk miljø. Der finnes leker og materiell til mange ulike behov, aldre og utviklingstrinn. Leketerapirommet følger sykehusskolens åpningstider, men bruk av rommet skal skje etter avtale og fortrinnsvis sammen med det pedagogiske personalet.


Musikkterapi

Musikkterapeuten er hos oss på mandager og tilbyr individuelle musikkterapitimer til barn og unge. Symptomlindring og mestring står sentralt. Aktiviteter kan være å spille på ulike instrumenter, synge eller å lytte til musikk.

Sanserom

Sanserommet er innredet helt i hvitt og innbyr til avslapning i en rolig atmosfære. Unødvendige stimuli stenges ute og man kan oppleve ro og stillhet. Sanserommet er åpent på dagtid og bruk av rommet avtales med det pedagogiske personalet.

Ungdomsrom

Ved siden av de pedagogiske lokalene finnes et ungdomsrom for de mellom 12-18 år. Her kan man spille TV-spill, brettspill, se film og høre musikk. Bruk av ungdomsrommet på kvelder og i helger må avtales og gjøres i samråd med personalet fra sengeposten.

Barns rettigheter på sykehus

  • Barn har rett til å ha minst en av foreldrene/omsorgsperson hos seg.
    • Ved alvorlig/livstruende sykdom skal begge foreldrene få være hos barnet.
  • Personalet må avklare med foreldrene hvilke oppgaver de ønsker og kan utføre mens de er hos barnet.
    • Vi oppfordrer foreldrene til å gjøre de samme oppgavene som de gjør hjemme; stelle, kle på barnet og gi det mat.
  • Foreldre skal ha mulighet til å være til stede under behandlingen hvis barnet ønsker det og det ikke gjør at behandlingen blir vanskelig å gjennomføre.
  • Foreldre som er hos barnet under oppholdet kan få avlastning etter behov.


Barns rett til medvirkning og informasjon

Barn som er i stand til å danne egne synspunkter, skal få informasjon og bli hørt. Det skal legges vekt på hva barnet mener, i samsvar med alder og modenhet. Barn mellom 12 og 16 år skal være med på å bestemme i spørsmål om egen helse og behandling. Personer som har fylt 16 år har rett til å samtykke til helsehjelp, og kan i de aller fleste tilfeller bestemme om de skal ha behandling og hvem som skal vite om helsen deres.

  • Under 16 år: Både pasienten og foreldrene skal informeres.
  • Mellom 12 og 16 år: Informasjon skal ikke gis til foreldrene når pasienten, av grunner som bør respekteres, ikke ønsker dette.
  • Uavhengig av pasientens alder: Informasjon skal ikke gis til de som har foreldreansvaret dersom pasienten ikke ønsker dette. Informasjon som er nødvendig for å oppfylle foreldreansvaret, skal likevel gis når pasienten er under 18 år. Pasienten skal orienteres om at informasjonen gis.


Pasient- og brukerombud

Opplever dere at rettighetene deres ikke ble ivaretatt på sykehuset, ta kontakt med pasient- og brukerombudet der du bor:

Pasient- og brukerombudet i Oslo og Viken

Tlf.nr. 22 13 90 20

post@ombudet.no

Pasient- og brukerombudet i Viken (Drammen)

Tlf.nr. 32 23 52 00

viken.drammen@pasientogbrukerombudet.no

Fysioterapeut

Fysioterapeutene har ansvar for å vurdere/behandle barn på Barne- og ungdomsseksjonen. Fysioterapeutene er delaktige i det tverrfaglige arbeidet og har ansvar for motorisk kartlegging, behandling og koordinering av fysioterapi (må henvises fra lege).


Sosionom

Gir veiledning og råd til å finne fram i behandlingsapparatet (må henvises fra lege).  


Ernæringsfysiolog

Kliniske ernæringsfysiologer er autoriserte fagpersoner som har kunnskap om sammenhengen mellom ernæring, helse og sykdom (må henvises fra lege).


Barnepsykolog og barnepsykiater

Tilbyr samtaler med barn og pårørende. Dersom dere ønsker å komme i kontakt, gi beskjed til personalet.


Tolketjeneste

Dersom det er behov for tolk ordner personalet dette.


Prestetjenesten

Presten står til disposisjon for pasienter og pårørende. Dersom dere ønsker kontakt, gi beskjed til personalet, eller ring prestekontoret direkte på tlf. nr. 32 80 30 39.

I vestibylen er det et kapell/stillerom som alltid er åpent.


Andre tros- og livssyn

Ønsker dere besøk av representanter fra egen menighet, tros- eller livssynssamfunn, kan vi formidle kontakt.

 

Før barnet ditt blir utskrevet fra sykehuset, skal dere ha en samtale med sykepleier og/eller lege. I samtalen oppsummerer vi behandlingen barnet har fått og hva dere må være oppmerksomme på de neste dagene. Vi forteller også hva som er planlagt videre hvis dere skal ha oppfølging enten på sykehuset, hos fastlegen eller på en annen institusjon.

Det kan være vanskelig å få med seg alt som blir sagt og samtidig huske å stille spørsmål om det dere lurer på. Vi har derfor satt opp en kort oversikt over hva som er viktig for dere å vite før dere drar. Spør oss hvis dere har andre spørsmål om oppholdet eller oppfølgingen!

Sjekk at dere

  • … vet hva barnet har vært lagt inn for og hvilken diagnose og behandling barnet har fått hos oss
  • … vet hva slags legemidler/medisiner barnet skal ta når det kommer hjem og at dere vet hvordan og når disse skal tas
  • … har fått med legemiddelliste dersom barnet skal bruke legemidler fast
  • … har fått de reseptene barnet trenger
  • … vet hva dere skal være oppmerksom på hos barnet når dere kommer hjem og hvordan barnets helse best kan ivaretas
  • … vet hvem dere skal kontakte dersom dere har spørsmål om oppholdet hos oss, barnet får smerter eller opplever komplikasjoner som kan knyttes til behandlingen.
  • … vet om barnet skal til oppfølging/kontroll enten på poliklinikken ved sykehuset, hos fastlege eller helsestasjon
  • … vet om dere må bestille time til oppfølging/kontroll selv eller om vi har gjort det
  • … vet om utstyr eller andre hjelpemidler barnet trenger er bestilt og når/hvordan det blir levert til dere
  • … vet hvor dere skal henvende dere for bestilling av mer utstyr eller andre hjelpemidler
  • … har fått tilstrekkelig veiledning og opplæring i bruk av hjelpemidler/utstyr dere skal bruke hjemme
  • … har snakket med lege eller sykepleier om eventuelle pleiepenger, behov for bekreftelse på innleggelse


Når dere reiser fra sykehuset

  • Pass på at dere får med dere alle tingene deres når dere er klare til å dra. Husk også eventuelle verdisaker og medisiner vi har oppbevart for dere.
  • Vi setter pris på om dere rydder rommet. Ta av sengetøy og legg det nederst i sengen. Husk morsmelk fra kjøleskap/fryser og mat i kjøleskapet på oppholdsstua hvis dere har oppbevart dette.

Gi ris og ros
Vi setter stor pris på om dere vil gi oss en tilbakemelding ved å svare på vår anonyme spørreundersøkelse.

Undersøkelsen finner du her. 

Søsken har behov for å bli sett, hørt og involvert i det som skjer når en bror eller søster blir innlagt på sykehus fordi:

  • Søsken blir påvirket av sykdom i familien og kan utvikle egne problemer
  • Søsken har rett til å bli inkludert, informert og hørt når sykdom eller død rammer familien
  • Ivaretakelse av søsken kan gi positive ringvirkninger for pasienten
  • Tidlig innsats kan forebygge utvikling av problemer hos søsken

Helsepersonell skal ivareta søskens behov for informasjon og gi nødvendig oppfølging når en bror eller søster blir psykisk syk eller får en alvorlig somatisk sykdom eller skade. Hos oss skal søsken få kartlagt sin situasjon og få forståelig og tilstrekkelig informasjon samt nødvendig oppfølging.

Generelle råd:

  • Foreldre og barn trenger å snakke sammen om det de opplever.
  • Søsken trenger å vite at de er viktige for foreldrene.
  • Søsken trenger å vite at foreldrene er der når de trenger dem.
  • Søsken kan kjenne på mye ansvar og bekymre seg for fremtiden.
  • Det er viktig å kunne sette ord på vanskelige følelser, som foreldrenes prioritering av tid, og sjalusi overfor søsken som er syke.
  • Søsken kan trenge støtte for å be om hjelp for egen del.

Ønsker dere mer informasjon om hvordan snakke med søsken om sykdom i familien:

https://helsenorge.no/parorende/snakk-med-barn-om-sykdom-i-familien

 

Når barnet ditt er innlagt på Barne- og ungdomsseksjonen og du må være borte fra arbeid, er det ulike muligheter for å få dekket tapt arbeidsinntekt. Her finner du en kort oversikt over de viktigste ordningene. Utfyllende informasjon finner du på www.nav.no eller ved å kontakte NAV på tlf.nr. 55 55 33 33. Du kan også be om en samtale med sosionom som er tilknyttet avdelingen.

Omsorgsdager (dager med sykt barn)

  • Som arbeidstaker har du automatisk rett til 10 omsorgsdager per kalenderår når du har ett eller to barn under 12 år. Dersom du har mer enn to barn under 12 år har du rett til 15 omsorgsdager per kalenderår.
  • Du kan ha rett til flere omsorgsdager dersom du er alene med omsorgen for barnet eller dersom du har et kronisk sykt, langvarig sykt eller funksjonshemmet barn under 18 år.
  • For å få rett til flere omsorgsdager må du sende søknad til NAV om dette. Det må legges ved legeerklæring som bekrefter behovet.
  • Dersom arbeidsgiver trenger bekreftelse på fraværet ditt, kan vi skrive en bekreftelse på at barnet er innlagt på sykehuset.
  • Les mer: https://www.nav.no/omsorgspenger#kort-om


Pleiepenger  

  • Du kan ha rett til pleiepenger fra NAV dersom du må være borte fra arbeid fordi barnet ditt på grunn av sykdom trenger pleie og omsorg hele tiden.
  • Barnets lege på sykehuset må vurdere behovet og skrive en legeerklæring til søknad om pleiepenger. Dersom det er behov for at begge foreldrene er hjemme, må dette stå i legeerklæringen. Pleiepenger kan graderes ned til 20 prosent.
  • Du må selv søke NAV digitalt om pleiepenger. Bruke QR-koden på legeerklæringen for å komme direkte til søknadsskjemaet.
  • Pleiepenger beregnes som sykepenger og dekkes fra NAV fra første dag.
  • Les mer: https://www.nav.no/pleiepenger-barn#kort-om


Opplæringspenger

  • Du kan ha rett til opplæringspenger fra NAV hvis du må være borte fra arbeid mens du deltar i nødvendig opplæring fordi barnet ditt har en funksjonshemming eller langvarig sykdom (for eksempel diabetes).
  • Opplæringen må foregå ved en godkjent helseinstitusjon.
  • Flere omsorgspersoner kan få opplæringspenger samtidig.
  • Opplæringspenger beregnes på samme måte som sykepenger. NAV dekker opplæringspenger fra første dag.
  • Legen som er ansvarlig for opplæringen på sykehuset fyller ut og signerer søknad om opplæringspenger.
  • Les mer: https://www.nav.no/opplaringspenger#kort-om

Ved innleggelser over 14 dager kan seksjonen dekke reiseutgifter én gang i uken for én forelder under oppholdet.


Offentlig transport

Det er stoppested for buss rett ved sykehuset.

Informasjon om rutetider:


Privatbil

Dersom dere kjører egen bil får dere refusjon i henhold til taksten for kollektivtransport, med mindre lege/behandler dokumenterer at dere har behov for å benytte privatbil på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset med parkeringsmuligheter rundt sykehuset.

Tilrettelagt transport

Det er lege/behandler som avgjør om dere av medisinske årsaker har krav på særskilt transport. Det kan bety at dere får tilbud om helseekspress, andre felles transportløsninger eller taxi.

Helseekspress

Vestre Viken har fire Helseekspresser i Buskerud. Helseekspress er en spesialtilpasset buss med helsepersonell og akuttmedisinsk utstyr om bord. Bussene har heis og båreplasser, og de er bygget for å skape et komfortabelt transporttilbud til ulike pasientgrupper.

Rutetider for Helseekspressen finner dere på nettsiden: Forside - Pasientreiser HF.

 

Sist oppdatert 13.06.2024