Låner ut helsepersonell til Vestre Viken HF

Helse Sør-Øst RHF har lagt til rette for at det er inngått avtale mellom Martina Hansens Hospital og Vestre Viken HF om utlån av cirka 200 høyt kvalifiserte helsepersonell.

Vestre Viken HF
Publisert 18.03.2020
Sist oppdatert 17.01.2023
Martina Hansens Hospital
Martina Hansens Hospital i Bærum låner nå ut helsepersonell til Vestre Viken HF.

- Jeg setter stor pris på at Martina Hansens Hospital kan bidra på denne måten. Det er imponerende at de så raskt har omorganisert seg slik at de kan låne ut helsepersonell i dette omfanget, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Cathrine M. Lofthus.

Kan låne ut

Martina Hansens Hospital i Bærum har nå i hovedsak lagt ned sin planlagte pasientbehandling. Dermed har de omorganisert seg slik at de er i stand til å låne ut et stort antall helsepersonell til Vestre Viken helseforetak, primært til Bærum sykehus.

Sykehuset vil også kunne bistå med utstyr og arealer dersom det skulle bli nødvendig.

Samtidig vil Martina Hansens Hospital være i stand til å ta vare på de pasienter som allerede er under behandling og som trenger nødvendig helsehjelp.

- Takknemlig

- Vestre Viken helseforetak er svært takknemlig for at vi kan styrke vår bemanning på denne måten. Det gjør oss bedre i stand til å møte det økte presset på helsetjenestene som situasjonen innebærer, sier Halfdan Aass, medisinsk direktør i Vestre Viken HF.