Hedret med internasjonal pasientsikkerhetspris

Jannicke Mellin-Olsen fra Bærum sykehus ble nylig hedret med en internasjonal pasientsikkerhetspris sammen med blant andre Bill Clinton.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 06.05.2022
Sist oppdatert 10.01.2023
PRIS: Jannicke Mellin-Olsen viser frem prisen hun fikk fra Patien Safety Movement Foundation.

PRIS: Jannicke Mellin-Olsen viser frem prisen hun fikk fra Patien Safety Movement Foundation.

Det var organisasjonen Patient Safety Movement Foundation som delte ut prisen under en stor pasientsikkerhetskonferanse i California nylig.

Det var tre personer som ble hedret med hver sin pris - Jannicke Mellin-Olsen fra Bærum sykehus, meksikanske Javier Davila - og sist, men ikke minst: tidligere USA-president Bill Clinton.

Deltok digitalt

- Konferansen var digital i år. Jeg deltok derfor fra kjøkkenbenken hjemme på Haslum forrige helg da jeg ble tildelt prisen. Veldig hyggelig å bli satt pris på, sier Jannicke Mellin-Olsen.

Prisen Mellin-Olsen ble tildelt heter «Steven Moreau Humanitarian Award». Prisene går til mennesker som på en innflytelsesrik måte fremsnakker og jobber for pasientsikkerhet.

Klikk deg inn her for å lese nyheten og begrunnelsen for prisen (eksternt nettsted)

Sitter i styret

Mellin-Olsen var den første ikke-amerikaner i styret i organisasjonen Patient Safety Movement Foundation - og hun sitter fortsatt i styret.

Anestesilegen var president i World Federation og Societies of Anesthesiologists (WFSA)  presidentverv i fire år, et verv hun avsluttet I 2020.

I september 2021 ble Jannicke Mellin-Olsen slått til Ridder av 1. klasse av St. Olavs orden.

Les mer om det her: Varm feiring av ridder Jannicke