Hold avstand - det er viktig!

Seksjonsoverlege Else Johanne Rønning på indremedisinsk avdeling minner om at det er viktig å holde god avstand til hverandre for å hindre smitte. Se videoen der hun også forteller hvorfor det er viktig å respektere hytteforbudet.

Kommunikasjonsforeningen
Publisert 02.04.2020
Sist oppdatert 17.01.2023
seksjonsoverlege Else Johanne Rønning

Else Johanne Rønning har ansvaret for behandling av infeksjonssykdommer på Bærum sykehus.

SE VIDEO:

 

Forhindre spredning

- Når det nå gjelder den koronasmitte-situasjonen vi er midt oppe i, så er det aller viktigste vi gjør på sykehuset  å forhindre spredning av viruset fra pasient til pasient og fra personale til personale.

Når pasienter skal inn på sykehuset nå så blir de stoppet. Da får de spørsmål som dreier seg om de har vært utsatt for smitte, eller om de selv er syke per i dag. Og hvis de svarer ja på noen av de spørsmålene, så blir de sluset til et eget mottak hvor de håndtert som mulig smitte. Det er kanskje det aller viktigste vi gjør på sykehuset akkurat nå, mener Rønning.

Belastning for helsetjenesten i kommunene

På spørsmål om hvorfor hun mener hytteforbudet er viktig, så svarer den erfarne legen:

- For det første er det viktig fordi myndighetene har sagt at vi skal overholde det. Reiser du på hytta og blir syk, blir du en kjempebelastning for helsetjenesten i den kommunen du har hytte. Og kommunen der skal kun håndtere sine faste innbyggere og ikke 30.000 ekstra hyttefolk fra Oslo, og Asker og Bærum, påpeker Else Johanne Rønning.

Se resten av intervjuet i videoruten over.