Personvern på vestreviken.no

Denne personvernerklæringen forteller hvordan personopplysninger samles inn og brukes på nettsidene til Vestre Viken HF.

vestreviken.no blir utviklet i tett samarbeid med de andre sykehusene i Norge. Sammen utvikler vi ny funksjonalitet, design og oppbyggingen av innholdet slik at det skal være tilgjengelig for brukerne. Vi samarbeider også med Direktoratet for e-helse og Norsk Helsenett som forvalter og drifter den tekniske løsningen.

Les mer om nettstedet

​Dataansvarlig er Vestre Viken HF.

Databehandler er Norsk Helsenett SF (NHN).

Norsk Helsenett er nasjonal tjenesteleverandør og teknisk leverandør av drift og vedlikehold av nettstedet.

Opplysningene som samles inn, lagres på servere som driftes av NHN.

Du har mulighet til å kontakte oss via e-post dersom du har generelle spørsmål til noe av det du leser om på våre nettsider. Vestre Vikens e-postadresse er postmottak@vestreviken.no.

Når du har sendt en e-post til oss vil navn, e-postadresse og hva du skriver om i meldingen bli lagret. Det er derfor viktig at du ikke opplyser om sensitiv informasjon eller personopplysninger i e-posten, for eksempel fødselsnummer eller helseopplysninger.

Det er Dokumentsenteret i Vestre Viken som mottar e-posten og videresender den til rett person eller avdeling.

Du kan gi tilbakemeldinger på nettsidene via skjemaet «Fant du det du lette etter». Skjemaet ligger nederst på de fleste av sidene på vestreviken.no.

Du vil ikke få svar på tilbakemeldingen, men den blir lagret. Tilbakemeldingene blir brukt som innspill til forbedring og utvikling av nettsidene.

Dersom du skriver inn telefonnummer, fødselsnummer eller e-postadresse, blir disse opplysninger automatisk slettet før innsending.

Vi lenker til andre organisasjoner og nettsteder. Personvernerklæringen på dette nettstedet omfatter ikke andre nettsteder. Når du besøker andre nettsteder, bør du derfor lese personvernerklæring på disse nettstedene.

Vi bruker videoavspillertjenesten Youtube fra Google. Google samler inn data når du spiller av en video. Slike data samles ikke inn hvis du ikke spiller av videoen. Google bruker også informasjonskapsler når du spiller av en video. Når du spiller av en Youtube-video må du godta personvernerklæringen fra Google

vestreviken.no lagrer trafikk/besøksstatistikk. Statistikken viser hvor ofte hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som blir lagret er; antall besøkende på de ulike sidene, informasjon om hvilken nettside du var på før du kom inn på vårt nettsted (url-adressen du kom fra), hvor lenge du er på nettsiden og hvilken nettleser du bruker. Informasjonen som lagres blir brukt slik at nettsidens tilbud og innhold kan bli bedre og videreutvikles.

Løsningen for besøksstatistikk er basert på Google Analytics og Universal Analytics og nettstedet bruker en mulighet i Universal Analytics for å anonymisere leserens IP-adresse slik at denne ikke lagres hos Google eller på plattformen.

Hvis du likevel ikke ønsker at vi skal samle inn opplysninger om deg som vi anonymiserer og bruker til statistikk , kan du melde deg av denne innsamlingen på følgende adresse:  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Her kan du installere en tjeneste på din nettleser, levert av Google Analytics. Tjenesten (en add-on) kan installeres både på Chrome, Internett Explorer, Safari, Firefox og Opera.

Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord du bruker når du søker på vestreviken.no. Formålet med dette er å gjøre informasjonen vår bedre og mer tilrettelagt brukernes behov. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater du velger. Det er bare søkeordene som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om deg.

vestreviken.no benytter informasjonskapsler for å velge språk og samle inn statistikk. Informasjonskapsler kan spore internettbruken din, men vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Les mer om informasjonskapsler

Personvern i Vestre Viken

Vestre Viken samler inn og bruker personopplysninger. Både som pasient, ansatt, besøkende eller om du på annen måte er i kontakt med sykehuset, har du rettigheter i forhold til personvernet, og sykehuset har forpliktelser i oppfyllelsen av dem.

Les mer om Personvernombud og hvordan Vestre Viken behandler personopplysninger

Sist oppdatert 04.07.2023